Itt a nyár, neked pedig kisbabád van? Csak semmi pánik, ettől még nem kell a négy fal közt töltened a nyarat, sőt. Csak egy kis odafigyelés és kreativitás kell, és máris életre szóló emlékeket szerezhet a család.

Ennek ellenére sokan tartják úgy, hogy babával utazni igazán idegőrlő tud lenni. Szinte minden első gyerekes szülő szorong az utazás miatt, például azért, hogy mi történik majd, ha jön a hiszti az utazás alatt, vagy hogyan viseli majd a gyermek a környezetváltozást.

Egy kis felkészüléssel csökkenthetjük az esetleges stresszt és a rossz tapasztalatokat.

Nagyon fontos, hogy figyeljünk a baba belső órájára. Igazítsuk az utazást ahhoz, ahogyan a gyermeknek kialakult az otthoni, napi ritmusa. Egy babának általában a megfelelő mennyiségű alvás megléte a legfontosabb, így ha már 90 percet fent van, akkor bizonyára hamarosan számolhatunk egy hosszabb-rövidebb pihentető alvással. 

Nagyban könnyíted meg a dolgodat, ha a szállásfoglalás előtt érdeklődsz, mennyire felszerelt a hely a kisbabák fogadását illetően. Gondolok itt például egy utazóágyra a gyermeknek, fürdető kádra, de egy vízforraló vagy etetőszék is jól jöhet majd a baba ellátása során. 

Ettől függetlenül vigyük el a hordozóját. Ha nehezen alszik el az idegen helyen, akkor sokat segít majd a jól megszokott hordozó. 

Vigyünk egy vékony plédet is. Ahhoz, hogy a gyermek könnyedén elaludjon, redukáljuk le az ingereket, amennyire csak lehet. Ha nagy a “zaj” körülöttünk, akkor már egy kicsi takaróval is csökkenthetjük azt, és elaltathatjuk például a karjainkban.

Ugyancsak ide tartozik egy kicsi párna is, ami elsősorban a saját kényelmünket fogja szolgálni a fent említett esetekben. 

Végezetül pedig következzék talán a legfontosabb tanács, ami sok esetben megkoronázhatja az utazás sikerességét. Vagy fordítva. Ez pedig nem más, mint a te hozzáállásod. 

Ha feszült vagy, ha rágörcsölsz bizonyos dolgokra, amik otthon másképpen szoktak történni, akkor ezt a babád is észre fogja venni, és rá is át fog ragadni a nyugtalanság. Egy sírós, feszült baba pedig egy még feszültebb anyukát eredményez majd, innentől pedig ugye mondani sem kell, hogy milyen lesz a vakáció kimenetele. 

Engedd el, ha nyaralás alatt kicsit felborul a megszokott rend! Figyeld a babád, és ameddig neki komfortos és jól érzi magát, miért ne csinálhatnátok ezt kivételesen másképpen. Ne aggódj, okos a babád, pontosan tudja, érzi, hogy ez most egy újfajta szituáció. Hazaérve pedig vissza fogtok tudni állni a régi, megszokott ritmusotokba. 

+1 egy tipp

Ha tökéletes helyet keresel a kisgyermekes nyaraláshoz, Sárváron a Park Inn ideális választás lehet. Tudj meg többet!

Thermál Sárvár – Garantált relax

Szabadtéri gyógyvizes medencékben való fürdőzés a sárvári arborétum fáinak árnyékában. Sok más...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

VitalMed Hotel – Foglalj szállást a fürdő saját szállodájában!

A szobáktól csak pár lépést kell megtenni a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Spirit Hotel Thermal Spa ***** superior – Luxus kényeztetés Sárváron

Élményteli pihenés, egyensúlyteremtés és egészség a gyógyító- és kényeztető vizek ölelésében. Mindez...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Park Inn by Radisson Sárvár – Családosoknak az egyik legjobb választás

A Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdővel átjárható szálloda nem véletlenül a családosok egyik...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük