Legutóbbi postunkban közöltük, hogy a sárvári strandon melyik medencék működnek majd az újranyitást követően, most pedig az mondjuk el, milyen biztonsági előírások betartását várja el a fürdőktől a Magyar Fürdőszövetség.

Például egy fürdőzőnek 4 négyzetméter vízfelületet és 16 négyzetméter szabadtéri zöldfelületet kell fenntartani. Ezek függvényében alakul majd a fürdők befogadóképessége a nyáron. Ami nagyjából a vendégszám feleződését hozza magával. A Nemzeti Népegészségügyi Központ által jóváhagyott irányok szerint kizárólag szabadtéri medencék nyithatnak meg. Persze a fedett egységen kívüli élményelemek is működhetnek majd. Legalábbis azok, amik nem járnak vízfelszín feletti hatással. Az örvényeket, a sodrófolyosókat használhatják a fürdőzők, viszont a légbefúvással működő attrakciók, például a zuhatagok, a nyakzuhanyok viszont sajnos nem helyezhetők üzembe. Ugyancsak nem működtethetők a szaunák és a gőzkabinok. Illetve a gyógyvizes medencék közül is csak azok helyezhetők üzembe, amikben engedélyezett a fertőtlenítőszer-adagolás. Ami pedig a szárazföldi élményelemeket illeti: a játszóterek megnyithatnak ugyan, azonban gyermekanimációt és csoportos foglalkozásokat nem lehet tartani. 

Azoknál a szolgáltatásoknál, ahol sorbanállásra lehet számítani, online jegyértékesítést javasol a szövetség. A fürdők pénztárainál felfestéssel kell jelölni a betartandó távolságot, és a lehető legtöbb pénztár megnyitására kell törekedni a várakozás elkerülése érdekében. A pénztárosok a kiszolgáláskor kesztyűt és szájmaszkot viselnek majd. Emellett plexi védőfal telepítését is ajánlja fürdőszövetség.

A beléptetésnél pedig kézfertőtlenítő használatára lesz lehetősége a vendégeknek.

A belső vendégforgalmi részeken rendszeres fertőtlenítő takarítást végeznek majd a fürdők munkatársai: a kilincseket, a korlátokat, a villanykapcsolókat, a vizesblokkokat óránként takarítják, fertőtlenítik.

VitalMed Hotel – Foglalj szállást a fürdő saját szállodájában!

A szobáktól csak pár lépést kell megtenni a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Spirit Hotel Thermal Spa ***** superior – Luxus kényeztetés Sárváron

Élményteli pihenés, egyensúlyteremtés és egészség a gyógyító- és kényeztető vizek ölelésében. Mindez...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Thermál Sárvár – Garantált relax

Szabadtéri gyógyvizes medencékben való fürdőzés a sárvári arborétum fáinak árnyékában. Sok más...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Park Inn by Radisson Sárvár – Családosoknak az egyik legjobb választás

A Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdővel átjárható szálloda nem véletlenül a családosok egyik...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük