A kempingezést sokan alapból elvetik, amikor a nyaralást fontolgatják. Pedig érdemes átgondolni, milyen előnyökkel jár, ha az ilyen típusú kikapcsolódást választjuk. Sárváron két kempingben is nyaralhatunk.

De miért olyan jó dolog kempingezni?

Először is olcsóbb, mint egy szálloda. Természetközeli és segít a tökéletes kikapcsolódásban. Számos egészségügyi előnye is van annak, ha kempingezni megyünk.

Egy tanulmány szerint a kempingezők könnyebben visszaállíthatják az alvásuk ritmusát. Sokkal kialvadtabban térhet vissza egy kempingező a nyaralásból, mint egy szállodában pihent vendég. Miért? A természetközeliségben érdemes keresni a választ. A belső órát szinkronizálja a természetes fény. A világos és a sötét állítja vissza a ritmust. A lakott övezetekben található szállodákban több a mesterséges fény, így az alvás ritmusa sem javul egy-egy nyaraláskor.

A kempingezéskor boldogabbak vagyunk. A szerotonin szint megemelkedik a természetben felvett oxigén hatására. A sok napfény és a fokozott fizikai aktivitás is hozzájárul ehhez.

Kempingezéskor elkerüljük a gyorséttermeket, gyakrabban készítünk olyan ennivalót, ami nem tartalmaz mesterséges anyagokat. A családokat, a barátokat is jobban összehozza egy kempingezés. Ilyenkor rá vagyunk kényszerítve a személyes kommunikációra. Másrészt a munkából is könnyebben kiszakadunk, mivel nem vesz minket körbe mindenféle high-tech kütyü. Könnyebben ráhangolódunk a természetre. Ha pedig olyan kempinget választunk, ahol a közelben gyógyfürdőben is lazíthatunk, plusz élménnyel gazdagodunk.

Sárvár ilyen hely.

A fürdőnek például saját kempingje van. Ha valaki itt száll meg, korlátlan belépési lehetőséget is kap a Sárvár Gyógy- és Élményfürdőbe. Erről és a többi kemping szolgáltatásról minden infót megtalálsz itt.

A másik kemping a Vadkert Majorban található. Talán itt valamivel természetközelibb kempingezésre van lehetőség. De ennek ellenére minden adott egy remek nyári kikapcsolódásra. A Vadkert kemping egyébként csak pár méterre található a fürdő nyári bejáratától, szóval a strandért sem kell messze menni. A részletekért katt ide!

VitalMed Hotel – Foglalj szállást a fürdő saját szállodájában!

A szobáktól csak pár lépést kell megtenni a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Thermál Sárvár – Garantált relax

Szabadtéri gyógyvizes medencékben való fürdőzés a sárvári arborétum fáinak árnyékában. Sok más...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Park Inn by Radisson Sárvár – Családosoknak az egyik legjobb választás

A Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdővel átjárható szálloda nem véletlenül a családosok egyik...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Spirit Hotel Thermal Spa ***** superior – Luxus kényeztetés Sárváron

Élményteli pihenés, egyensúlyteremtés és egészség a gyógyító- és kényeztető vizek ölelésében. Mindez...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük