Miért szükséges az idősödőknek és az ízületi panaszokkal küzdőknek már most, augusztus végén gyógyfürdőzéssel készülni az októberi időjárásra?

Mert, ha időben aktivizáljuk a szervezetünk “védelmi rendszerét”, sokkal ellenállóbbak leszünk a változékony időjárással szemben. Illetve a reggeli nyirkosabb időt is jobban elviseljük majd. 

Egyeseknél még az is előfordul, hogy a rendszeres gyógyfürdőzés hatására teljesen megszűnnek a hideg és a meleg hőmérséklet gyors változása miatt jelentkező ízületi panaszok.

Persze az eredmény számos tényezőtől függ, de az biztonsággal kijelenthető, hogy az ízületi bajaikat gyógyfürdőben kezelők körében jelentősen csökken az időjárási változások által kiváltott panaszok előfordulásának a gyakorisága.

De mi történik akkor, ha nem készülünk fel időben az őszre?

Amint a külső légnyomás megváltozik, fájni kezdenek a kopásos, gyulladt ízületek. Mivel a kevésbé egészséges ízületekben magasabb a nyomás, ezért azok sokkal érzékenyebbek a külső légnyomás változására. Sokat számít továbbá az is, hogy a hirtelen hőmérséklet csökkenés miatt lehűl a mozgásszervek feletti bőr, ami az ízületben fokozza a vérbőséget és fellobbanthatja a lappangó gyulladásokat. De a szél is okozhat ízületi panaszokat. Főként háton és deréktájon. Ezeken a testrészeken aránylag sok hidegérző idegvégződés található, emiatt az időjárás változás is erősebben érződik ezeken a részeken.

A megoldás tehát: vissza kell állítani és karban kell tartani az ízületek egészségét. Ebben a gyógyvíz komoly segítséget adhat. Főleg, ha célzott a kúra. És ha már kúra: a társadalombiztosító évente két, akár 15 alkalomból álló gyógyfürdős kezelést is támogat személyenként.

Az ízületi panaszokkal küzdőknek talán érdemes ezzel kalkulálni, és legalább az egyik kúrát az őszi hűvösebb időjárás előtti időszakra időzíteni.

Készítsd fel a szervezetedet Sárváron a változékony őszi időjárásra! Az itteni gyógyvíz kiváló az ízületekkel összefüggő panaszok kezelésére. Ráadásul a gyógyfürdőben akár TB által támogatott kezeléseket, komplett kúrát is kérhetünk. Erről részletek itt. 

Thermál Sárvár – Garantált relax

Szabadtéri gyógyvizes medencékben való fürdőzés a sárvári arborétum fáinak árnyékában. Sok más...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Spirit Hotel Thermal Spa ***** superior – Luxus kényeztetés Sárváron

Élményteli pihenés, egyensúlyteremtés és egészség a gyógyító- és kényeztető vizek ölelésében. Mindez...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Park Inn by Radisson Sárvár – Családosoknak az egyik legjobb választás

A Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdővel átjárható szálloda nem véletlenül a családosok egyik...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

VitalMed Hotel – Foglalj szállást a fürdő saját szállodájában!

A szobáktól csak pár lépést kell megtenni a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük