Mert egy-két nap kikapcsolódás kevés, ennyi idő alatt nem tudod teljesen elengedni a munkát. Ahhoz, hogy száz százalékos legyen a pihenés, legalább egy hétre lesz szükséged. Az első pár napban ugyanis hiába próbálod kizárni a munkahelyi feladatokat, csak-csak beférkőznek a gondolatokba.

Körülbelül két nap után fogod csak azt érezni, hogy a hétköznapi rutint kezdi felváltani a pihenős napirend. Persze ez az idő felgyorsítható úgy, ha a nyaralás elejére tervezel aktív programokat, a strandolós, semmittevős pihenést pedig a kikapcsolódás második felére időzíted. Ez egyébként azért is hatásos megoldás, mert ha az első pár napban agyalsz a teendőkön, könnyen felidegesíted magadat azon, hogy mi mindent nem tettél meg a szabadság előtt. Így saját magad fogod gerjeszteni a problémákat, felidegesíted magadat ahelyett, hogy lazítanál. Ha viszont a nyaralás első napjaiban tudatosan lefoglalod magadat, látni fogod, hogy nélküled is mennek a dolgok. Azaz sokkal stresszmentesebb lesz az egész vakáció. Sőt, ha így teszel, a strandolós, napozós időben – a nyaralás második felében – sem a feszült gondolkodás lesz a jellemző, hanem a kreatív tervezgetés. Ami abban segít majd, hogy újult erővel, tervekkel teli állapotban menj vissza a munkahelyre.

Még egyszer tehát: legalább öt napra menj kikapcsolódni a nyáron! Az aktív időtöltést lehetőleg az első napokra tervezd. Ha pedig már sikerült elengedni a munkához kapcsolódó gondolatokat, jöhet a semmittevős töltődés.

Ha Sárvárra jönnél, aktív időtöltéshez itt mutatunk ötleteket, lazításra pedig egyértelmű, hogy a Sárvár Gyógy- és Wellnessfürdőt ajánljuk.

Park Inn by Radisson Sárvár – Családosoknak az egyik legjobb választás

A Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdővel átjárható szálloda nem véletlenül a családosok egyik...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Thermál Sárvár – Garantált relax

Szabadtéri gyógyvizes medencékben való fürdőzés a sárvári arborétum fáinak árnyékában. Sok más...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

VitalMed Hotel – Foglalj szállást a fürdő saját szállodájában!

A szobáktól csak pár lépést kell megtenni a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Spirit Hotel Thermal Spa ***** superior – Luxus kényeztetés Sárváron

Élményteli pihenés, egyensúlyteremtés és egészség a gyógyító- és kényeztető vizek ölelésében. Mindez...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük