Ha azt mondjuk, gyógyvíz, a legtöbb esetben nem éppen annak a megivása jut eszünkbe. Pedig a gyógyvíz akár ivókúra részeként is hasznosítható. Persze nem mindegy, hogyan. És az sem, hogy milyen gyógyvíz az, amit elfogyasztanánk. Illetve azt se feledjük, hogy egy-egy pohár gyógyvíz sajnos nem elég az esetleges panaszokra. A gyógyvizes ivókúra minimum 2-4 hét időtartamú.

Szóval fontos tudni, hogy ahány gyógyvíz, annyi összetevő. Ami azt is jelenti, hogy a különféle vizek különféle panaszokra hatnak. A kénes gyógyvizek például az emésztőszervi megbetegedésekre ideálisak. Akár savtúltengésre. A jódos, brómos vizek a reumás panaszokra lesznek jótékony hatással, a kloridos, konyhasós vizek pedig a nyálkahártyák megbetegedése esetén nyújthatnak segítséget. 

Hol és hogyan fogyasszuk a gyógyvizeket?

Az ivókúrába semmi esetre se vágjunk bele önállóan. Mindig kérjük ki hozzáértő tanácsát. Szakorvos tudja ugyanis csak megmondani, hogy az adott panaszra melyik gyógyvíz javasolt és milyen hosszúnak kell lennie a kúrának. Ahogy azt is, mennyi legyen a napi adag.

Gyógyvíz fogyasztható ivókútból – általában a gyógyfürdőkben található ilyen vízvételi lehetőség. De számos gyógyvíz kapható már palackozott formában is. Lényeges, hogy a gyógyvíz általában nem tartható el sokáig. Ha magunk töltünk meg palackot, azt ne tartogassuk hosszú időn át. Illetve ugyanígy figyeljünk a palackozott vizek lejárati idejére is. 

Fontos továbbá, hogy az ivókúra sok esetben a fürdőkúrával együtt a leghatékonyabb. Vagyis ha hosszabb gyógyvizes regenerálódást tervezünk, a fürdőzés mellett a gyógyvíz belsőleg történő alkalmazásának a lehetőségével is számolhatunk.

Persze ehhez se felejtsük el szakorvos tanácsát kérni. Amire természetesen a nagyobb fürdők gyógyászatán van lehetőség.

VitalMed Hotel – Foglalj szállást a fürdő saját szállodájában!

A szobáktól csak pár lépést kell megtenni a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Spirit Hotel Thermal Spa ***** superior – Luxus kényeztetés Sárváron

Élményteli pihenés, egyensúlyteremtés és egészség a gyógyító- és kényeztető vizek ölelésében. Mindez...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Thermál Sárvár – Garantált relax

Szabadtéri gyógyvizes medencékben való fürdőzés a sárvári arborétum fáinak árnyékában. Sok más...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Park Inn by Radisson Sárvár – Családosoknak az egyik legjobb választás

A Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdővel átjárható szálloda nem véletlenül a családosok egyik...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük