Egy szimpla szaunázás is rendkívül kellemes dolog, de az élmény akkor igazán extra, ha tematikus szeánszon is részt veszünk. Ezt Sárváron is tudják, és ahogy az őszi szezon beköszöntött, egyből el is kezdték szervezni a hétvégi szauna szeánsz programokat.

Gyakorlatilag minden héten pénteken, szombaton és vasárnap is vannak felöntések. Sőt, a hosszú hétvégés időszakban, az őszi szünetben még hétköznap is készülnek extrákkal. De mi történik egy ilyen szauna szeánsz alkalmával, mitől olyan extra ez az élmény? Van, hogy bőrradírra, sós bőrápolásra, peelingre kerül sor. Ez nagyon jól eső érzés a bőrnek. Ahogy a Sárváron is rendszeresen alkalmazott mézes bőrápolás is. Ilyenkor egy rövid előizzadás után a szaunamester által a testünkre csurgatott mézzel kenjük be magunkat. A méz teljesen megolvad, és a kitágult pórusokon keresztül felszívódik. Ennek következtében a szeánsz végére nagyon puha, kellemes tapintású lesz a bőrünk. Aztán ott van még az aromás szeánsz. Ilyenkor a szaunamester 100 százalékos aromaolajat tesz a lávakövekre csöpögtetett vízbe, ami elkezd párologni. A felszálló hűsítő aromás gőzt pedig törölközővel vagy zászlóval tereli a szaunázók felé, ami egy kellemes borzongást vált ki a szeánszon résztvevőkből. Az aromás szeánsz egyébként kiváló stresszoldó, egyes olajok pedig még a légúti panaszok kezelésére is alkalmasak. Ehhez, mármint az aromás szeánszhoz hasonló a vitamin-nektár szeánsz is, csak itt illóolajok keverékét csepegteti a szaunamester az izzó kövekre.

Az egész szeánsz egyébként egy remek társasági esemény is. Hiszen általában nagyon jó hangulatú beszélgetésekre, viccelődésekre is sor kerül. De a szaunamesterek extra koreográfiái is élménnyé teszik az izzadást. Az egészben pedig az a jó, hogy rengeteg variációja létezik a szeánszoknak. Ahány szaunamester, annyi stílus. Rengeteg féle felöntés létezik, és a szaunázó társakkal történő beszélgetés is más-más hangulatot eredményez. Úgyhogy nem lehet megunni. Egy-egy szeánsz egyébként nagyjából negyed órás.

Érdemes kipróbálni. Akár Sárváron. Mutatjuk, hogy itt milyen szeánszokkal várnak.

VitalMed Hotel – Foglalj szállást a fürdő saját szállodájában!

A szobáktól csak pár lépést kell megtenni a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Park Inn by Radisson Sárvár – Családosoknak az egyik legjobb választás

A Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdővel átjárható szálloda nem véletlenül a családosok egyik...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Spirit Hotel Thermal Spa ***** superior – Luxus kényeztetés Sárváron

Élményteli pihenés, egyensúlyteremtés és egészség a gyógyító- és kényeztető vizek ölelésében. Mindez...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Thermál Sárvár – Garantált relax

Szabadtéri gyógyvizes medencékben való fürdőzés a sárvári arborétum fáinak árnyékában. Sok más...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük