Az ősz egy megosztó évszak. Sokan szeretik, sokan nem… Vannak ugyan szépségei az ősznek, de az vitathatatlan, hogy ilyenkor sokkal stresszesebbek vagyunk, és az egészségünket sem érezzük minden pillanatban kicsattanónak. Ami általában az egyre borúsabb és szürkébb időjárásnak köszönhető. Meg persze annak, hogy egyre rövidebbek a nappalok.

Az egész napos munka után csak azt vesszük észre, hogy ismét sötét van. Kevés az olyan ember, akit ez feldobna. Szóval ősszel nem árt egy kis tudatos beavatkozás. Tennünk kell azért, hogy ne állandósuljon a rossz hangulat. De hogyan tehetjük ezt meg hatékonyan? Leginkább úgy, ha aktívak vagyunk. Persze tudjuk, hogy nem könnyű lehangoltan, borús időben elindulni mozogni. De mégis erőt kell venni magunkon. Hidd el, a kezdeti nehézségek leküzdése után belátod majd, hogy megérte. Az időjárásra hivatkozni pedig rossz kifogás. Ha éppen esik, lehet úszni, és edzőteremben is tudsz mozogni. A lényeg, hogy aktív legyél.

Viszont amikor süt a Nap, használd ki! Így gyűjthetsz egy kis D-vitamint, ami amellett, hogy támogatja az egészségedet, az immunrendszert, még jobb hangulatra is derít. A D-vitamint ugyanis a szervezetünk a napfény hatására kezdi el termelni. Erre ősszel nagy szükség van. Készítsd fel így (is) a szervezetedet a télre!

Illetve menj wellness-szelni! Ezzel nem csak a testedet töltöd fel, hanem a lelkedet is. Menjünk el szaunázni, aromaterápiára, egy kiadós masszázsra. Vagy csak üldögéljünk kicsit a gyógyvízben. A relaxálástól egy kicsit talán tisztábban látjuk a hétköznapi gondokat, és sokkal könnyebben találunk azokra megoldást. A termálvíz ellazítja a feszültség miatt bekötött izmokat, a szauna hője pedig a testi mellett a lelki méreganyagoktól is megszabadít minket.

A negyedik tipp: Táplálkozz megfelelően! Igaz, ősszel már kevesebb szezonális zöldség kapható, mint nyáron. De azért ilyenkor is van miből válogatni. Ezt tedd meg! A vitaminbevitel fontosságát ne becsüld le! Ősszel különösen nagy igénye van a szervezetnek a támogatásra. A helyes táplálkozással felkészítheted a szervezetedet a téli “megfázós” időszakra is.

Spirit Hotel Thermal Spa ***** superior – Luxus kényeztetés Sárváron

Élményteli pihenés, egyensúlyteremtés és egészség a gyógyító- és kényeztető vizek ölelésében. Mindez...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

VitalMed Hotel – Foglalj szállást a fürdő saját szállodájában!

A szobáktól csak pár lépést kell megtenni a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Thermál Sárvár – Garantált relax

Szabadtéri gyógyvizes medencékben való fürdőzés a sárvári arborétum fáinak árnyékában. Sok más...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Park Inn by Radisson Sárvár – Családosoknak az egyik legjobb választás

A Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdővel átjárható szálloda nem véletlenül a családosok egyik...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük