Ez függ a szauna típusától és attól is, hogy te milyen alvási rutinnal rendelkezel: olyan ember vagy, aki korán kel és korán fekszik, vagy olyasvalaki, aki szeret sokáig aludni és későn kerül ágyba.

Ha a cél az, hogy beindítsuk a napot, a szaunázás segíthet ebben. Már amennyiben finn szaunában van lehetőségünk izzadni. Az infraszauna ugyanis reggel nem éppen ideális. Mivel az infra fény beindítja a szervezet melatonin termelését, az infraszaunában elálmosodunk. Ebből következik, hogy az infraszauna ideálisabb választás este, mint reggel. A kutatások szerint az a fény, ami 600-900 nm hullámhosszúság közé esik, jelentős hatással van a melatonin termelésre. Az infravörös fény 700 nm értékű, vagyis az infraszaunában azt fogjuk érezni, hogy elálmosodunk.

Ezzel szemben a magas hőmérséklet jó hatással van az ébredésre. Sokan ennek az ellenkezőjére gondolnának, de valójában tanulmányok is kimutatták, hogy a magas hő inkább az ébrenlétben segít, mint az alvásban. 

És ez még tovább fokozható. Ha nedves közeg is körülvesz minket, még eredményesebb lehet az ébredés. A gőzfürdő tehát talán még jobb választás közvetlenül az ébredés után, mint a klasszikus finn szauna. 

Összegezve: a szauna ébredés utáni azonnali használata csökkenti az ébredés után elhúzódó fáradtság érzést. Mivel alvás közben a testhőmérséklet leesik. A testhőmérséklet csökkenésének ellensúlyozásával megváltoztatja a test alvással kapcsolatos hőszabályozó jelzéseit. Ez segít a szervezetnek gyorsabban éberebb működési módba lépni. Míg az infraszauna beindítja a szervezet melatonin termelését, ezzel együtt pedig olyan jelzést kap a szervezet, hogy itt az ideje aludni.

Thermál Sárvár – Garantált relax

Szabadtéri gyógyvizes medencékben való fürdőzés a sárvári arborétum fáinak árnyékában. Sok más...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Park Inn by Radisson Sárvár – Családosoknak az egyik legjobb választás

A Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdővel átjárható szálloda nem véletlenül a családosok egyik...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Spirit Hotel Thermal Spa ***** superior – Luxus kényeztetés Sárváron

Élményteli pihenés, egyensúlyteremtés és egészség a gyógyító- és kényeztető vizek ölelésében. Mindez...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

VitalMed Hotel – Foglalj szállást a fürdő saját szállodájában!

A szobáktól csak pár lépést kell megtenni a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük