A turizmus újraindításával kapcsolatos hírek megjelenése után egyfajta előfoglalási láz indult idehaza. Úgy tűnik, hogy a nyár közeledtével napról napra egyre többen fixálják le a vakációjukat.

A Szállás.hu adatai alapján április elején 70-ről 20 százalékra csökkent a 2019-es bázisidőszakhoz mért elmaradás. Ez pedig arra utal, hogy az emberek már mernek előre tervezni. 

Mindebben nagy szerepe van annak, hogy emelkedik a beoltottsági ráta, illetve biztató hírek jelentek meg a turizmus újraindulásával kapcsolatban. Erről mi itt írtunk.

Az idén április első hétvégéjén már több foglalást regisztrált a nyári időszakra a Szállás.hu, mint két évvel ezelőtt ugyanebben az időszakban – akkor, amikor még híre sem volt a koronavírusnak. 

Ahogy fogalmaznak: a nyári szállásfoglalási piac berobbanása minden túlzás nélkül jelentős, olyannyira, hogy az idei augusztusi belföldi vendégforgalom még a tavalyit is meghaladhatja.

Újdonság, hogy az egy éjszakára szóló szállásdíj, azaz a vásárlói kosár értéke 11 százalékkal nőtt, vagyis megjelent egy fizetőképesebb réteg, amely belföldi nyaralást is tervez az idén.

Ők egyébként jellemzően a magasabb kategóriájú szálláshelyeket választják. Az irány erősödését nagy valószínűséggel a külföldi utazásokkal kapcsolatos bizonytalanság is táplálja. Vagyis aki eddig általában a határon túl nyaralt, most hasonló értéken foglal szállást idehaza.

Továbbra is rugalmasak a foglalási feltételek

A foglaláshoz egyelőre még nincs szükség előlegre, és lemondási díjat sem számolnak fel a szállásadók. Szóval a foglalási lehetőségek továbbra is rendkívül rugalmasak. Ami valószínűleg nem véletlen, hiszen a szállást keresők többsége ezzel a szűrővel válogat, amikor szállás iránt érdeklődik. Így mennénk biztosra…

Neked milyen terveid vannak az idei nyárra? Ha wellness élményekre vágynál, nem kérdés, hogy Sárvár remek választás lesz. Nézz körül a Sárvár.hu-n, és böngészd át a szállásadók ajánlatait is.

Park Inn by Radisson Sárvár – Családosoknak az egyik legjobb választás

A Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdővel átjárható szálloda nem véletlenül a családosok egyik...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

VitalMed Hotel – Foglalj szállást a fürdő saját szállodájában!

A szobáktól csak pár lépést kell megtenni a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Spirit Hotel Thermal Spa ***** superior – Luxus kényeztetés Sárváron

Élményteli pihenés, egyensúlyteremtés és egészség a gyógyító- és kényeztető vizek ölelésében. Mindez...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Thermál Sárvár – Garantált relax

Szabadtéri gyógyvizes medencékben való fürdőzés a sárvári arborétum fáinak árnyékában. Sok más...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük