Hiába van vége a nyárnak, kesergésre semmi ok, hiszen végre ismét hódolhatunk a szaunázás iránti szenvedélyünknek. Nincs is jobb, mint egy didergős nap után bevetni magunkat egy jól felfűtött szaunába, és csak hagyni, hogy a szervezetünk tegye a dolgát.

Azt már régóta tudjuk, hogy a szauna nem csak testileg, de lelkileg is feltölti a kimerült raktárakat. Ez utóbbi hatást pedig azzal még fokozhatjuk, ha izzadás közben meditálunk is. 

Számos kultúra használt korábban fűtött sátrakat vagy szobákat a belső béke megteremtése érdekében. Például már az indiánok is tudták, hogy a hő segíti a megvilágosodást. Az intenzív hőben könnyebb a mély elmélkedés, ráadásul a szaunában a figyelmünket sem vonja el semmi, illetve az izmaink is nyugalmi állapotban vannak. 

Természetesen attól, hogy beülünk egy szaunába, még nem kerülünk egyből meditatív állapotba. Ennek az eléréséért nekünk is tennünk kell. Például fontos, hogy kényelmesen helyzetben, egyenesen háttal üljünk a padon, és próbáljunk közben a belsőnkre koncentrálni.

Ülj tehát teljes csendben, és zárj ki minden zajt a figyelmedből! Kivéve a saját légzésed hangját, ennek ugyanis állandónak és ritmikusnak kell lennie. Meglátod, amint a stressz és a szorongás elillan, úgy a gondolatok is kitisztulnak.

Ehhez értelemszerűen nem árt a gyakorlat, így ha egyből nem sikerülne a teljes ellazulás, ne keseredj el, majd a következő alkalommal. De arra azért figyelj, hogy ne vidd túlzásba a szaunázást. Naponta háromszor 15 percnél többet ne szaunázz, illetve a szeánszok közötti kötelező pihenést is tartsd be.

Emellett pedig ügyelj a hidratálásra is, hiszen a bőröd és a belső szerveid számára nagyon fontos a szaunázást követő folyadék-utánpótlás.

Thermál Sárvár – Garantált relax

Szabadtéri gyógyvizes medencékben való fürdőzés a sárvári arborétum fáinak árnyékában. Sok más...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

VitalMed Hotel – Foglalj szállást a fürdő saját szállodájában!

A szobáktól csak pár lépést kell megtenni a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Park Inn by Radisson Sárvár – Családosoknak az egyik legjobb választás

A Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdővel átjárható szálloda nem véletlenül a családosok egyik...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Spirit Hotel Thermal Spa ***** superior – Luxus kényeztetés Sárváron

Élményteli pihenés, egyensúlyteremtés és egészség a gyógyító- és kényeztető vizek ölelésében. Mindez...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük