A pollen allergia kezelése nem csak gyógyszerrel lehetséges. Tény, hogy ez a leghatékonyabb módszer, de a kicsit elszántabbak másféle megoldást is választhatnak.

Mondjuk a rendszeres mozgást, például az úszást. Az edzés után pedig jöhet egy kis sószobás kezelés. De miért olyan hatásos az úszás az allergia ellen? Mert a mozgás erősíti a szervezetet, plusz endorfint termel, ami lelki egyensúlyt eredményez. Az ép test és az ép lélek pedig együtt hatékonnyá teszi az immunrendszert. Erre majdnem minden aktív mozgás képes. A futás, a rendszeres séta is jó lehet, de az úszás a legjobb.

Úszás közben ugyanis nagyobb a tüdő és a légzőszervek igénybe vétele. Azok erősödése, tisztulása is hatékonyabb. Úszáskor jobban átmozgathatók a légzési segédizmok és a mellkasi izmok is, így javul a nyugalmi légzésfunkció is. Ezért ajánlják az asztmásoknak is az úszást, mint alternatív gyógymódot. Mennyit sportoljunk, hogy eredményesek legyünk? A szakértők szerint már heti egy-két óra is javíthat az immunrendszer működésén, de egyértelmű, hogy a leghatásosabb az, ha naponta 30-45 percet mozgunk. És még egy érv az úszás mellett. A medencében nincs pollenterhelés, míg séta, futás közben könnyen erősödhetnek a tünetek. Vagyis, ha tennél az allergia ellen, sportolj rendszeresen, menj úszni! Úszás után pedig lazíts egy kicsit a sószobában! Az ilyen típusú relaxáció ugyanis megtisztítja a tüdőt. Néhány nagy levegővétel már csodákra képes. A légzőszervek tehermentesülnek, így a szervezet is sokkal ellenállóbb lesz. Erre célszerű az allergia időszakában rendszeresen időt szakítani.

Ha ezt tennéd, Sárváron van rá lehetőséged. Úszásra és sószobás relaxálásra is van mód a Sárvár Gyógy- és Wellnessfürdőben. Részletek itt.

Thermál Sárvár – Garantált relax

Szabadtéri gyógyvizes medencékben való fürdőzés a sárvári arborétum fáinak árnyékában. Sok más...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Spirit Hotel Thermal Spa ***** superior – Luxus kényeztetés Sárváron

Élményteli pihenés, egyensúlyteremtés és egészség a gyógyító- és kényeztető vizek ölelésében. Mindez...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Park Inn by Radisson Sárvár – Családosoknak az egyik legjobb választás

A Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdővel átjárható szálloda nem véletlenül a családosok egyik...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

VitalMed Hotel – Foglalj szállást a fürdő saját szállodájában!

A szobáktól csak pár lépést kell megtenni a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük