Ha azt mondjuk, utazás, mindenkinek kicsit más jut róla az eszébe. Van, akinek a határtalan kalandot, van, akinek az egész napos pihenést és láblógatást jelenti, és vannak olyanok is, akik a kimerültséggel azonosítják a fogalmat.

Annyi biztos: az utazás egy igazán izgalmas kikapcsolódás, és sokkal több van benne, mint koktélok szürcsölése a homokos tengerparton.

Az ma már nem új információ, hogy az utazás jót tesz a mentális épségünknek. Számos tanulmány kutatta és bizonyította már a boldogság és a nyaralás jótékony kapcsolatát.

Most nézzünk néhány bizonyítékot, hogy miért is leszel boldogabb tőle!

  1. Segít kezelni a stresszt. Az életünk egyre stresszesebb, nehéz lépést tartani a rohanó mindennapjainkkal. Elengedhetetlen, hogy időnként kiszakadjunk a mókuskerékből, erre pedig egy utazás az egyik legmegfelelőbb módszer. Segít az újraindításban, hogy egy kicsit kizökkenjen az agyunk, s hazatérve energiával telve kezdhessük újra a napi rutint. Egy 2013-as tanulmány szerint a felmérésben részt vevő amerikaiak 80 százaléka úgy találta, hogy már 1-2 napos utazás után is érezték a stressz csökkenését.
  2. Segít újra felfedezni önmagadat. Az utazás, különösképpen egy külföldi, hosszabb pihenés jó lehetőséget teremt arra, hogy kicsit többet legyünk együtt a gondolatainkkal. Ilyenkor könnyebb újraértékelni az addigi életünket, és esetleg változtatásokat eszközölni a jövőre vonatkozóan.
  3. Növeli a boldogságot és az elégedettséget. Attól eltekintve, hogy nem kell naponta bemennünk dolgozni, segít kiszakadni az általános napi taposómalomból. A Cornell Egyetem egyik tanulmányából kiderül, hogy az utazás bizony növeli a boldogságot. A tudat, hogy nyaralni megyünk, illetve már annak tervezése is jelentősen növeli a boldogságunkat, ráadásul sokkal inkább, mint egy kézzelfogható tárgy, például egy új autó megvétele.
  4. Növeli a kreativitásunkat is. Adam Galinsky szerint az utazás, az új helyek felfedezése, az új kultúrák megismerése növeli a kognitív rugalmasságunkat. Ugyanúgy, ahogyan a termelékenységünket is, illetve fejleszti a problémamegoldó képességünket.

VitalMed Hotel – Foglalj szállást a fürdő saját szállodájában!

A szobáktól csak pár lépést kell megtenni a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Spirit Hotel Thermal Spa ***** superior – Luxus kényeztetés Sárváron

Élményteli pihenés, egyensúlyteremtés és egészség a gyógyító- és kényeztető vizek ölelésében. Mindez...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Park Inn by Radisson Sárvár – Családosoknak az egyik legjobb választás

A Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdővel átjárható szálloda nem véletlenül a családosok egyik...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Thermál Sárvár – Garantált relax

Szabadtéri gyógyvizes medencékben való fürdőzés a sárvári arborétum fáinak árnyékában. Sok más...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük