Gyakran írjuk, hogy a wellness alatt egyfajta digitális detoxra mindenkinek szükségünk van. Ezt most sem gondoljuk másként. Csupán azzal egészítenénk ki, hogy létezik néhány olyan helyzet, amikor a kikapcsolódás alatt is jól jön, ha kéznél van a telefon.

Persze ez a helyzet nem a wellness lazítás. Amikor erre kerül a sor, az okostelefont tényleg hagyjuk inkább a szállodai szobában.

Viszont a környék felfedezésére azért már vigyük magunkkal azt. A legtöbb turisztikai célpontnak van ugyanis saját alkalmazása. Vagy ha más nem, egy olyan weboldala, amit a mobilunkról a környék bejárásakor is böngészhetünk. Sárváron mindkettő adott. Ezeknek a segítségével a fürdőváros látnivalóit, a helyi éttermeket, a szállásokat könnyedén megtaláljuk. Sőt, még az aktuális események között is böngészhetünk. Az app itt érhető el.

A második érv, amiért célszerű magunknál tartani a mobilunkat, az az aktivitás mérése. Ha a wellness alatt elmegyünk nordic walkingozni vagy futni, jól jöhet, ha látjuk a teljesítményünket. Kiváló ehhez az Endomondo alkalmazása. És hogy miért célszerű a wellness alatt aktívnak lenni? Erről itt írtunk.

Ugyanakkor a látnivalók megörökítése miatt sem árt, ha ott a mobil a kezünk ügyében. A fotózást csak nem hagyjuk ki… Az okoskészülék mindegyike saját fotós applikációval rendelkezik, de számos, extrákkal kiegészített programot találsz az App Store-ban és a Google Play áruházban is.

Aztán nem egy helyen lehet szükség QR-kód olvasó alkalmazásra is. Számos szolgáltatáshoz kapcsolódó bővebb információ manapság már így érhető el (Mint a képen is látható, Sárváron a tematikus útvonalakról lehet plusz tudnivalókat gyűjteni. De van, hogy egyes múzeumokban a “tárlatvezetést” is így oldhatjuk meg – magunk. Persze bizonyos helyeken mobilon elérhető audio guide is része a szolgáltatásnak. QR-kód olvasó az App Store-ban és a Google Play áruházban is elérhető.

Az ötödik érv a közlekedés egyszerűsítése. És most itt nem csak a térkép appokra gondolunk. A mobilunkkal rendelhetünk például taxit és megnézhetjük a helyi tömegközlekedési eszközök menetrendjét is.

Sárváron például online kiderítheted, mikor tudsz felpattanni a helyi közlekedési eszközként is használható városi kisvonatra. De a volán társaságok appját használva könnyedén megtervezhetünk egy-egy, a szálláshelyünktől távolabbi autómentes kirándulást is. Ez utóbbihoz kiváló a mentrendek.hu felülete. És hogy hova érdemes elmenni a környéken? 

Szóval ha a fürdőzés alatt nem is tartod magadnál a telefont, a környék felfedezésére azért vidd magaddal! Így könnyedén fokozhatók az élmények, és számos bosszúságtól is megkímélhetjük magunkat, ha van lehetőség ilyen segítséghez nyúlni egy-egy kérdéses szituációban.

Thermál Sárvár – Garantált relax

Szabadtéri gyógyvizes medencékben való fürdőzés a sárvári arborétum fáinak árnyékában. Sok más...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Spirit Hotel Thermal Spa ***** superior – Luxus kényeztetés Sárváron

Élményteli pihenés, egyensúlyteremtés és egészség a gyógyító- és kényeztető vizek ölelésében. Mindez...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Park Inn by Radisson Sárvár – Családosoknak az egyik legjobb választás

A Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdővel átjárható szálloda nem véletlenül a családosok egyik...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

VitalMed Hotel – Foglalj szállást a fürdő saját szállodájában!

A szobáktól csak pár lépést kell megtenni a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük