Sokan érzik úgy, hogy nem engedhetik meg maguknak, hogy a nyaralás alatt ne dolgozzanak. Ezt az érzést azonban a legtöbb esetben csak valamilyen alaptalan félelem váltja ki. Szóval jobb kicsit tudatosabban átgondolni a nyaralás alatti munka kérdését.

Valószínűleg a munkánkat a felhőtlen nyaralás miatt nem veszíthetjük el. Legalábbis az ha a vakáció alatt nem dolgozunk, önmagában nem lehet ilyen kimenetelű. Ha mégis elküldenek minket az utazásról hazatérve, ott valami másnak is kell a háttérben lennie. Sokan egyébként azért kénytelenek  dolgozni a nyaralás alatt, mert ezt már legalább egyszer megtették. A vezetők és a kollégák ilyenkor ugyanis azt gondolják, téged bármikor meg lehet kérni egy kis plusz feladatra. Ha ez így alakul, az részben a saját hibánk, hiszen valójában mi szoktattuk hozzá a kollégákat ehhez. Erre figyelj!

Az is előfordul, hogy egy nagyobb projekt extra feladatai miatt gondoljuk azt, hogy a nyaralás alatt is muszáj dolgozni. Ennek persze nem kell feltétlenül így lennie. Ilyenkor célszerű a vakáció közbeni munka helyett az utazást megelőzően túlórázni. Így amikor pihenésre kerül a sor, tényleg tudunk kikapcsolni.

Merthogy feltöltődésre szükség van. Egyébként csökkenni fog a termelékenységünk, nem mellesleg a kiégés veszélye is nagyobb lesz.

Plusz: egész évben dolgoztál azért, hogy összejöjjön a nyaralás, a munkamentes pihenés. Ha pedig a vakáció alatt is dolgozol, az valójában pénzkidobás!

Attól pedig ne tarts, hogy elszalasztasz valamit a munkahelyen. Valószínűleg egy-két hét rövid idő ahhoz, hogy bepótolhatatlan legyen a lemaradás. 

Összegezve:

Ha a nyaralás alatt is dolgozol, a mentális feltöltődésről valószínűleg lemondhatsz. Ráadásul mindezzel egy rossz példát is állítasz a főnökeid, kollégáid elé. Ha már egyszer dolgozol a nyaraláson, azt később is elvárják majd tőled. Illetve azt se feledd: ha a nyaralás alatt a munkával foglalkozol, nem fogod megélni az igazi élményeket. Ezáltal gyakorlatilag kidobod az útra költött pénzt ablakon. Azt a nem kevés összeget, amiért egész évben dolgoztál. Ha pedig attól tartanál, hogy lemaradsz a munkában, vezess be a nyaralás előtt túlórás napokat. Hozz egy kis extra áldozatot azért, hogy valódi kikapcsolódás legyen a nyaralás.

Thermál Sárvár – Garantált relax

Szabadtéri gyógyvizes medencékben való fürdőzés a sárvári arborétum fáinak árnyékában. Sok más...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

VitalMed Hotel – Foglalj szállást a fürdő saját szállodájában!

A szobáktól csak pár lépést kell megtenni a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Spirit Hotel Thermal Spa ***** superior – Luxus kényeztetés Sárváron

Élményteli pihenés, egyensúlyteremtés és egészség a gyógyító- és kényeztető vizek ölelésében. Mindez...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Park Inn by Radisson Sárvár – Családosoknak az egyik legjobb választás

A Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdővel átjárható szálloda nem véletlenül a családosok egyik...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük