Amint feloldják a koronavírus-járvány megfékezésére hozott korlátozó intézkedéseket, újra útra kelünk. Egy kutatás eredményei szerint legalábbis a magyarok egyharmada tervez utazást.

Mindez a Pulzus Kutató felméréséből derült ki. 

Ami pedig a vakációra szánt pénzügyi keretet illete: az emberek 19 százaléka 50 ezer forintnál kevesebbet költ a nyári kikapcsolódásra, 25 százalék pedig 50 és 100 ezer forint közötti összeget áldoz fejenként.

Mindez egy négytagú család esetén 200-400 ezer forintos kiadást jelent. Ami az összeg nagyságát tekintve inkább országhatáron belüli időtöltést valószínűsít – olvasható a kutatás eredményeit közlő napi.hu cikkében.

Egyébként 100 ezer forintnál többet csupán 22 százalék szán a 2021-es nyaralásra: 100-150 ezer forintot fejenként 9 százalék, 150-200 ezer forint közötti összeget 7 százalék, 200 ezer forintnál is többet pedig 6 százalék költ. 

Ezekből az összegekből már kijön egy külföldi kiruccanás – írják.

Közölték továbbá azt is, hogy a belföldi turizmust leginkább a budapestiek hajtják. A fővárosiaknak csak 26 százaléka nyilatkozott úgy, hogy nem utazik, ezzel szemben a községekben élőknek már 41 százaléka spórolja meg ezt az összeget a nyáron.

A budapestiek 43 százaléka költene legfeljebb fejenként 100 ezer forintot, 31 százalékuk azonban ennél többet, vagyis az ő körükben az országos átlagot meghaladja azoknak az aránya, akik – feltehetően – külföldi nyaralást terveznek.

Az idősödők egyelőre várnak

A kutatás eredményei azt mutatják, hogy a 60 év felettiek körében rendkívül magas, 48 százalék azoknak az aránya, akik nem költenek nyaralásra az idén. A napi.hu cikke szerint ennek részben oka lehet a vírustól való félelem, de az is, hogy a 150 ezer forintos átlagnyugdíj a megélhetésre sem nagyon elég, nem hogy utazásra.

A kor szerinti bontásból kiderül továbbá, hogy a 40-59 éves korosztályban a legnagyobb azok aránya, akik egy külföldi kiruccanásra is elég összeget terveznek a nyáron elkölteni. A 18-39 évesek a várható költésük mértéke szerint maradnak a határokon belül.

VitalMed Hotel – Foglalj szállást a fürdő saját szállodájában!

A szobáktól csak pár lépést kell megtenni a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Spirit Hotel Thermal Spa ***** superior – Luxus kényeztetés Sárváron

Élményteli pihenés, egyensúlyteremtés és egészség a gyógyító- és kényeztető vizek ölelésében. Mindez...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Park Inn by Radisson Sárvár – Családosoknak az egyik legjobb választás

A Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdővel átjárható szálloda nem véletlenül a családosok egyik...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Thermál Sárvár – Garantált relax

Szabadtéri gyógyvizes medencékben való fürdőzés a sárvári arborétum fáinak árnyékában. Sok más...

Nézd meg az ajánlat részleteit!