Nemrég már jeleztük itt a blogunkban, hogy hiába van tavasz, napvédő krémre már most is szükség van. Ugyanis mérséklet UV-sugárzás esetén is le lehet égni 30-40 perc alatt. Erre sokan legyintenek, pedig fontos, hogy tudjuk: az egyik leggyakoribb ráktípus a bőrrák. A betegség kialakulásának megelőzésében jelentős szerepe lehet a bőrvédelemnek. De milyen napvédő krémet használjunk?

Lényeges, hogy ellenálló legyen az UVA és az UVB sugarakkal szemben is. Bírja a vizet és az izzadást is. De ezek csak az általános tippek. Lényeges, hogy a bőrtípusunkhoz igazodva is megnézzük a napvédő tulajdonságait. Világos bőrűeknek például minimum 15 faktoros krémre lesz szüksége. Sőt, ha közvetlen napfénynek vagyunk kitéve, 30 vagy ennél magasabb faktorszámúra is szükség lehet. Sötétebb bőr esetén lehetünk megengedőbbek, de azért jobb biztosra menni és nem kockáztatni. A 15-ös, 20-as faktorú náluk sem lesz túlzás.

Ha megvan a krém, arra is törekedni kell, hogy délelőtt tíz és délután kettő óra között ne tartózkodjunk közvetlenül a napfényen. Még tavasszal se nagyon. De nyáron semmiképpen. Vagy ha nincs más választásunk, akkor a napvédő krém használata mellett vegyünk fel kalapot és viseljünk napszemüveget is.

Fontos, hogy ezekre figyelj. Különösen akkor, ha fürdőzünk, a víz felülete ugyanis még vissza is veri a napfényt, ami növeli a leégés veszélyét.  

Spirit Hotel Thermal Spa ***** superior – Luxus kényeztetés Sárváron

Élményteli pihenés, egyensúlyteremtés és egészség a gyógyító- és kényeztető vizek ölelésében. Mindez...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

VitalMed Hotel – Foglalj szállást a fürdő saját szállodájában!

A szobáktól csak pár lépést kell megtenni a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Park Inn by Radisson Sárvár – Családosoknak az egyik legjobb választás

A Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdővel átjárható szálloda nem véletlenül a családosok egyik...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Thermál Sárvár – Garantált relax

Szabadtéri gyógyvizes medencékben való fürdőzés a sárvári arborétum fáinak árnyékában. Sok más...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük