Belföldi nyaralás: érvek, ellenérvek mellette, ellene. Megnéztük, kinek éri meg és ki hogyan vélekedik az itthoni utazásról.

Kis közvéleménykutatásunk szerint a belföldi nyaralás ma is népszerű. Leginkább a családosok körében. Főként a Balatonra és a fürdővárosokba megyünk nyári pihenésre. Rendszerint olyan településeket választunk, amiket mások ajánlanak, vagy amiknek jó a marketingjük, ezért felkapottak.

A belföldi nyaralás a legtöbb család számára ugyanolyan élmény, mintha külföldre menne. A fiatalok többsége ennek ellenére inkább a tengerpartra vágyik. Ha belföldi nyaralás, akkor náluk csak a wellness hétvége jöhet számításba. Vagy legalábbis egy második nyaralás, ami rendszerint rövidebb. Egyébként itthon a többség még mindig belföldön nyaral, a magyarok közel harmada választ hazai úti célt.

De miért éri meg jobban a belföldi nyaralás?

Az egyik legerősebb érv a SZÉP-kártya. A legtöbb munkavállaló csak úgy engedheti meg magának a nyaralást, ha azt a cégtől kapott cafetériából fizeti. Így már el is dőlt, hogy hol nyaral a család. Külföldön vagy belföldön? Emellett azonban vonzó, hogy könnyebb az ügyintézés, nem kell például valutát váltani. És az sem utolsó szempont, hogy esetleges probléma esetén könnyebb az intézkedés. A magyarok körében az idegen nyelv ismerete még mindig alacsony szinten van. Ezért a külföldi nyaraláskor van bennünk némi szorongás. (Van, akit ez nem zavar.) De nem csak ettől tartunk, hanem attól is, hogy mi lesz, ha megsérül vagy beteg lesz valamelyik családtag. Itthon az ilyen nem várt események esetén is könnyebb intézkedni – gyermekes utazók talán ezért is választják gyakrabban az itthoni célpontokat.

A belföldi nyaralás mellett szól az is: ha jó nyaralóhelyet választunk, legalább annyi lehetőség vár minket, mintha külföldre mennénk. Csak összegeznünk kell az igényeinket és már kereshetjük is a célpontot.

Például ha szeretjük a gyógyvizet, a modern élményfürdőt, egyszóval a biztonságos és élménydús vízi programokat, kerülnénk a nagyvárosi nyüzsgést, kulturálódnánk, és persze kalandra is vágyunk, akkor irány Sárvár. Szállásajánlatok itt!

A belföldi nyaralás legnépszerűbb célpontja egyébként még mindig a Balaton. De a szeszélyes időjárás miatt erősödik a fürdővárosok népszerűsége. Ezeken a helyeken ugyanis rossz idő esetén sem kell a szállodában ülni. Az élményfürdőkben az időjárástól függetlenül lehet lazítani. Így garantált a pihenés a szabadság alatt. És ez a legfontosabb!

Spirit Hotel Thermal Spa ***** superior – Luxus kényeztetés Sárváron

Élményteli pihenés, egyensúlyteremtés és egészség a gyógyító- és kényeztető vizek ölelésében. Mindez...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

VitalMed Hotel – Foglalj szállást a fürdő saját szállodájában!

A szobáktól csak pár lépést kell megtenni a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Park Inn by Radisson Sárvár – Családosoknak az egyik legjobb választás

A Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdővel átjárható szálloda nem véletlenül a családosok egyik...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Thermál Sárvár – Garantált relax

Szabadtéri gyógyvizes medencékben való fürdőzés a sárvári arborétum fáinak árnyékában. Sok más...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük