A hazai lakosság harmada tervez nyaralást az idén nyárra. Az elmúlt hetek hírei, a koronavírus járványhoz kapcsolódó korlátozások várható enyhítése, a napról napra növekvő átoltottsági arány mind-mind pozitívan hat az utazási tervekre is. A Szállás.hu és az Ipsos felmérés alapján legalábbis az látszik, hogy a nyár közeledtével napról napra többen fixálják a vakációjuk időpontját. A Szállás.hu adatai szerint a tavaly ilyenkori foglalásoknak a többszöröse érkezik jelenleg a nyárra. 

És, hogy milyen típusú szálláshelyeket választunk és mekkora összeget szánunk a nyaralásra?

Jelenleg az átlagos foglalási ár személyenként és éjszakánként 9070 forint, az átlagos foglalási érték pedig 118 ezer 700 forint. Legalábbis, ami a szállásköltséget jelenti. A nyaralásra ennél azért többet költenénk. A válaszadók legfeljebb 300 ezer forintot szánnak a vakációra. Az idei szezonban az átlagos foglalás 4 éjszakára szól. Csak összehasonlításként: tavaly 2-3 éj volt az átlag.  

Az úticélt nézve egyértelműen a belföld a domináns. A lakosság kétharmada idehaza vakációzna. Tízből csak két személy gondolkodik külföldi nyaralásban. A szállás típusát nézve a tervek szerint 10-ből 8-an nem hotelben töltök a pihenésre szánt napokat. Csupán 25 százalék az, aki a szállodát választaná. Egyelőre az apartmanokat többen keresik. A számok alapján 33 százalék ilyen szálláshelyet választ a nyárra.

Nálatok mi a terv az idei nyárra? Akár szállodában nyaralnál, akár apartmant keresel, Sárváron óriási a választék. Kíváncsi vagy a részletekre? Tájékozódj a Sárvár.hu-n!

VitalMed Hotel – Foglalj szállást a fürdő saját szállodájában!

A szobáktól csak pár lépést kell megtenni a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Park Inn by Radisson Sárvár – Családosoknak az egyik legjobb választás

A Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdővel átjárható szálloda nem véletlenül a családosok egyik...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Spirit Hotel Thermal Spa ***** superior – Luxus kényeztetés Sárváron

Élményteli pihenés, egyensúlyteremtés és egészség a gyógyító- és kényeztető vizek ölelésében. Mindez...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Thermál Sárvár – Garantált relax

Szabadtéri gyógyvizes medencékben való fürdőzés a sárvári arborétum fáinak árnyékában. Sok más...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük