Pozitív tendencia, hogy hazánkban is egyre többen vannak azok, akik hosszabb vagy rövidebb időre, de elutaznak valahova pihenni. A legtöbben a wellness központú hosszú hétvégés kikapcsolódásokat választják, de egyre népszerűbbek a néhány napos városlátogatások is.

A Marketing Professzorok Kft. végzett egy online kutatást, amiből számos hasznos információ derül ki a magyarok belföldi utazási szokásairól.

Legfőképpen arra szerettek volna választ kapni, mi alapján döntjük el, hogy melyik lesz a kiszemelt szálloda, illetve, hogy hol foglaljuk le a szálláshelyet.

A felmérésben közel 800 magyar felnőttet kérdeztek meg. A kitöltők 29,5 százaléka legalább évente kétszer ellátogat valamely belföldi wellness hotelbe, 25,1 százalékuk pedig akár ennél többször is.

A motiváció a legtöbb esetben pusztán a kikapcsolódás, a pihenés, a megkérdezettek 73 százaléka válaszolt így, míg 22,9 százalék úgy nyilatkozott, hogy az utazás apropója valamely speciális alkalom, mint például születésnap vagy évforduló.

A kutatásból az is kiderült, hogy a választott helyet illetően a leglényegesebb tényező az ár. A válaszadók 64 százaléka mondta, hogy ez a szempont nagyon fontos a számára, de természetesen az is, hogy a milyen további kedvezményekben részesülnek majd az ott tartózkodásuk során.

Fontos, a választást befolyásoló tényező még a hely értékelése, azaz hány pozitív értékelést kapott az adott szálláshely. Illetve az is hozzájárul ahhoz, hogy a jövőben is visszatérjünk az adott szálláshelyre, hogy milyen tiszta volt a szálloda, mennyire előzékeny személyzet, vagy finomak voltak-e az ételek.  

Thermál Sárvár – Garantált relax

Szabadtéri gyógyvizes medencékben való fürdőzés a sárvári arborétum fáinak árnyékában. Sok más...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Park Inn by Radisson Sárvár – Családosoknak az egyik legjobb választás

A Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdővel átjárható szálloda nem véletlenül a családosok egyik...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Spirit Hotel Thermal Spa ***** superior – Luxus kényeztetés Sárváron

Élményteli pihenés, egyensúlyteremtés és egészség a gyógyító- és kényeztető vizek ölelésében. Mindez...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

VitalMed Hotel – Foglalj szállást a fürdő saját szállodájában!

A szobáktól csak pár lépést kell megtenni a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük