A belföldi nyaralásnak nincs párja. Egyre többen gondolják így. Legalábbis egy friss felmérés szerint az idén dupla annyian töltik a vakációt itthon, mint tavaly. Ráadásul sokan nem csak egyszer utazunk el az év során. A nyaralni indulók 13 százalékának évente kétszer is van lehetősége több napos, otthontól távoli kikapcsolódásra.

A Provident Pénzügyi Zrt. saját ügyfélkörében végzett, 1000 fős magyarországi kutatása szerint a nyaralásra jellemzően 200 ezer forintnál kevesebbet költenek a magyarok, sőt, a többség 100 ezer forintnál sem szán többet a kikapcsolódásra. Az utazási célpontot nézve pedig egyre többen választják a belföldet.

Míg 2016-ban 26 százalék vakációzott itthon, addig az idén 46 százalék a belföldi utazást választók aránya. Külföldre egyébként a megkérdezettek 17 százaléka utazik az idén, 3 százalék pedig a határon túl és belföldön is nyaral.

A Provident szerint nyaralásra a válaszadók negyede kevesebb, mint 100 ezer forintot költ, 200 ezer forint körüli összeget ötödük áldoz a vakációra, míg 300 ezer forintos kerettel 6 százalék gazdálkodik.

A nyaralások költségét a családok 52 százaléka megérzi, de ki tudja gazdálkodni. Közel 26 százalékuknak nem okoz gondot fedezni a költségeket – közölték.

Te merre mész kikapcsolódni? Ha belföldön szeretnél felejthetetlen élményeket gyűjteni, Sárvár jó választás. Nézd meg itt, mi minden vár, ha ide érkezel!

Park Inn by Radisson Sárvár – Családosoknak az egyik legjobb választás

A Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdővel átjárható szálloda nem véletlenül a családosok egyik...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Thermál Sárvár – Garantált relax

Szabadtéri gyógyvizes medencékben való fürdőzés a sárvári arborétum fáinak árnyékában. Sok más...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Spirit Hotel Thermal Spa ***** superior – Luxus kényeztetés Sárváron

Élményteli pihenés, egyensúlyteremtés és egészség a gyógyító- és kényeztető vizek ölelésében. Mindez...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

VitalMed Hotel – Foglalj szállást a fürdő saját szállodájában!

A szobáktól csak pár lépést kell megtenni a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük