A wellness hétvége, az akciós csomagok és a hosszú hétvége a legnépszerűbb őszi kereső szavak a populáris szálláskereső oldalakon. A szallas.hu legújabb felmérésből legalábbis ez derült ki. Sok más egyéb utazási szokás mellett.

Az jól látható, hogy az őszi, hosszabb kikapcsolódás egyre népszerűbb a szálláskereső oldalon tájékozódók körében, hiszen a foglalások száma 10 százalékkal emelkedett a korábbi években mértekhez képest. Sőt, az ide köthető kosárérték is 5-10 százalékkal nőtt, és már 72 ezer forint összértéket tesz ki. Ez lényeges forgalom növekedésnek tekinthető még úgy is, hogy a szállások közben 3-5 százalékkal drágultak.

Megtudtuk: továbbra is népszerűek belföldön a különböző kuponos, illetve kedvezményes ajánlatok. A szállások minőségét, felszereltségét illetően pedig a négy csillagos vagy a magasabb kategóriájú szálláshelyek a keresettebbek. Vagyis egyértelműen látszik, hogy a kereslet eltolódott a minőségibb szolgáltatások felé.

Új trend van születőben, megérkezett az élményturizmus – olvasható a vg.hu-n

Az élményturizmus előretörése már egy ideje ismert, azonban úgy tűnik, hogy a tudatos utazók körében most kezd egyre fontosabbá válni. Ez abból látszik, hogy a vendégek egyre inkább keresik a szállásuk környékén fellelhető szabadidős programokat. És szívesen foglalják az élményre koncentráló csomagokat is.

Sokan érzik úgy, hogy a hagyományos wellness már kevés. Az utazók többsége szeretne aktívan kikapcsolódni. Az ilyen igényt megfogalmazók körében a legnépszerűbb program a bor- és gasztroturizmus mellett egyértelműen a kerékpározás, valamint a különböző túraútvonalak bejárása. Ennek köszönhetően egyre több szálláshely igyekszik megfelelő információval ellátni a náluk megszállókat, valamint sokan már ingyenesen biztosítanak kerékpárt is.

Jó hír az aktív pihenésre vágyóknak, hogy Sárváron szinte minden adott a tartalmas kikapcsolódásra. Rengeteg a látnivaló, amiket akár futva, nordic walkingozva vagy elektromos kerékpáron ülve is felfedezhetünk. De ez csak egy-két tipp. Ha még több aktív lehetőségre lennél kíváncsi, ide klikkelj!

Átalakulóban a kuponozás

A rövid felmérésből megtudhatjuk azt is, hogy a kedvezménykuponok beváltása a nyári 3 ezerről mostanra már több mint 50 ezerre ugrott. A magas kuponhasználat mellett érdemes megemlíteni, hogy a szállásadók igyekeznek átalakítani a piacot, és a kuponokat az olcsó ajánlatokról eltolni a minőségi kínálat felé, hogy elérhetővé tegyék az ide sorolt attrakciókat a nagyközönség számára is.

Ha a sárvári szállodák őszi csomagjaira lennél kíváncsi, itt nézz körbe!

Thermál Sárvár – Garantált relax

Szabadtéri gyógyvizes medencékben való fürdőzés a sárvári arborétum fáinak árnyékában. Sok más...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

VitalMed Hotel – Foglalj szállást a fürdő saját szállodájában!

A szobáktól csak pár lépést kell megtenni a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Spirit Hotel Thermal Spa ***** superior – Luxus kényeztetés Sárváron

Élményteli pihenés, egyensúlyteremtés és egészség a gyógyító- és kényeztető vizek ölelésében. Mindez...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Park Inn by Radisson Sárvár – Családosoknak az egyik legjobb választás

A Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdővel átjárható szálloda nem véletlenül a családosok egyik...

Nézd meg az ajánlat részleteit!