A fényvédők használata ugyan egyre növekszik, de a melanoma és a bőrrák aránya is emelkedik. A kutatók szerint ezt nevezhetjük fényvédő paradoxonnak.

Szakértők úgy vélik, az a probléma, hogy a fényvédők használatát egyfajta engedélyként kezeljük. Ha bekenjük magunkat, nyugodt szívvel megyünk a napra. Ez önmagában nem lenne gond, ha valóban körültekintőek lennénk a napvédő krém használatában.

Sajnos sokak számára a napvédelem csak egy alibi művelet, ami csak arra elég, hogy a lelkiismeretünket megnyugtassuk. Ha csak éppen hogy kenjük be magunkat, és nem ismételjük meg óránként a műveletet, nem sokat csökkentjük a kockázatot.

Sőt!

Szakértők több kapcsolódó kutatást is végeztek az utóbbi években. Az Egyesült Királyság Biobankjának adatait elemezve például az derült ki, hogy a fényvédők használata meglepő módon a bőrrák kialakulásának több mint kétszeres kockázatával jár együtt.

Ez a fényvédő paradoxon.

Vagyis a fényvédők használata sokunkban sajnos hamis biztonságérzetet kelt. Vásárolunk valamilyen krémet, és bekenjük vele valahogyan magunkat. Általában ez a jellemző, és ez kevés.

Ezen a hozzáálláson fontos lenne tehát változtatni. Bővíteni kell a bőrvédelemmel kapcsolatos ismereteket. Így nem csak alibiként használni a krémeket, hanem odafigyelni arra is, hogy mikor megyünk a napra. A krémen kívül használni kell más bőrvédő eszközöket is. A kalap és a napvédő ruházat ugyancsak elengedhetetlen a nyári időszakban.

Park Inn by Radisson Sárvár – Családosoknak az egyik legjobb választás

A Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdővel átjárható szálloda nem véletlenül a családosok egyik...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Spirit Hotel Thermal Spa ***** superior – Luxus kényeztetés Sárváron

Élményteli pihenés, egyensúlyteremtés és egészség a gyógyító- és kényeztető vizek ölelésében. Mindez...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

VitalMed Hotel – Foglalj szállást a fürdő saját szállodájában!

A szobáktól csak pár lépést kell megtenni a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Thermál Sárvár – Garantált relax

Szabadtéri gyógyvizes medencékben való fürdőzés a sárvári arborétum fáinak árnyékában. Sok más...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük