Vagyunk úgy néha, hogy elég abból, ami épp körülöttünk van. Ez mindenkivel megesik, szóval ha olykor te is ezt tapasztalod, ne érezd magad rosszul. Inkább gondolj arra a nagyon találó mondásra, ami így szól: “Majdnem minden meghibásodott készülék újra fog működni, miután kihúzzuk azt a konnektorból és újraindítjuk”.

Ugyanez érvényes ránk, emberekre is. Ha kicsit besokallunk, nincs mit tenni, el kell vonulnunk, és újra kell indítani magunkat. Ami persze nem egyszerű feladat. A birtokunkban lévő sok digitális eszköz nem hagyja, hogy igazán kikapcsoljunk. Pedig akkor lesz kellően hatékony az elvonulás, ha csak mi magunk vagyunk.

Ezt szoktuk javasolni a wellnessre készülőknek is. Ha ugyanúgy viszed magaddal a telefonodat a fürdőbe, mint a munkahelyedre, aligha lesz eredményes az “újraindítás”. De miért mondunk le olyan nehezen a telefonunkról? És miért olyan nehéz úgy kikapcsolni, ha nálunk van a telefonunk?

Meglepő kutatási eredményeket találtunk: a mobiltelefon-használók 84 százaléka azt állítja, hogy a készülékük nélkül nem tudott egyetlen napot sem eltölteni. Vagyis hozzánk nőttek az okostelefonok. A szokás pedig nagy úr.

A mobiltelefon-tulajdonosok 67 százaléka azonnal ellenőrzi a telefonját, ha üzenet, értesítés vagy hívás érkezik – még akkor is, ha nem veszi észre a telefon csengését vagy rezgését. Tanulmányok azt mutatják, hogy egyes mobileszköz-tulajdonosok 6,5 percenként ellenőrzik az eszközöket. És nem csak nappal van a kezünk ügyében a telefon. Az emberek nagyjából fele azért alszik a telefonjával, nehogy lemaradjon valamilyen hívásról.

Mondanunk sem kell, hogy ez a függőség hatással van a kikapcsolódási képességünkre. Ezt már kutatási eredmények is bizonyítják: egyértelmű tény, hogy a közösségi média folyamatos ellenőrizgetése rossz kedvűvé és stresszessé tesz minket. A hírfolyamban látható, mások által megosztott életesemények fokozzák bennünk a magány, a féltékenység és az irigység érzését. Konkrétan: minden harmadik ember rosszabbul érzi magát és elégedetlenebb az életével a Facebook meglátogatása után. Ilyen állapotban pedig nem lehet feltöltődni.

Meg aztán ott a FOMO is. Azaz félelem attól, hogy lemaradunk valamiről. Erre fenn már utaltunk. Ez egy újfajta pszichológia probléma. Sokan szenvedünk tőle. A hatása pedig sok más mellett az, hogy olyan helyzetekben sem tudjuk letenni a telefont, mint amikor például wellness-szelni megyünk.

Pedig a befelé forduláshoz szükség lenne arra, hogy a telefont elfelejtsük egy kis időre. Hidd el, ha képes vagy mondjuk egy wellness hétvégén a szállodai szobában hagyni a telefont, sokkal hatékonyabb lesz az “újraindítás”. Arra fogsz majd koncentrálni, hogy a valódi világban élj meg élményeket. Illetve lesz arra is alkalmad, hogy kicsit belülről is lecsendesedj, és valamivel objektívebben láss rá az életedre. Ha így teszel, sokkal jobbnak látod majd a saját helyezetedet. Meg fogod látni az értékeket a mindennapokban.

A telefonmentes feltöltődéshez a wellness szolgáltatások pedig rengeteget adnak hozzá. Az, hogy az izmaid ellazulnak a forró vízben vagy a szaunában, az az elmét is lecsendesíti. Szóval, ha a telefont sikerül a szállodai szobában hagyni, biztos lehetsz abban, hogy a wellness alatt sikerül újraindulni.

Próbáld ki! Lazíts mondjuk Sárváron! Mutatjuk, hogy a helyi szállodák milyen kínálattal várnak.

Fotó: Spirit Hotel

Spirit Hotel Thermal Spa ***** superior – Luxus kényeztetés Sárváron

Élményteli pihenés, egyensúlyteremtés és egészség a gyógyító- és kényeztető vizek ölelésében. Mindez...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

VitalMed Hotel – Foglalj szállást a fürdő saját szállodájában!

A szobáktól csak pár lépést kell megtenni a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Thermál Sárvár – Garantált relax

Szabadtéri gyógyvizes medencékben való fürdőzés a sárvári arborétum fáinak árnyékában. Sok más...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Park Inn by Radisson Sárvár – Családosoknak az egyik legjobb választás

A Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdővel átjárható szálloda nem véletlenül a családosok egyik...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük