Egy wellness hétvége akkor jó, ha az valóban kikapcsol. Összegyűjtöttünk ezért hat olyan wellness szolgáltatást, ami garantáltan ellazít.

Ha wellness hétvége, akkor pihenés. A pihenés pedig nem csak a medencés fürdőzésről kell, hogy szóljon. Persze ez nagyon jó és hasznos dolog, de azért van még néhány olyan szolgáltatás, amit érdemes kihasználni.

Nézzük meg például, hogyan segít a szaunázás a lazításban, a stresszoldásban

A szaunában a hő hatására a testünk izzadni kezd, így megszabadulunk a felgyülemlett méreganyagoktól. A melegnek köszönhetően az izmok pedig ellazulnak, így a stresszes állapot is megszűnik. Erről nemrég írtunk.

A wellness hétvége alatt mindenképpen érdemes legalább egyszer masszíroztatni. A masszázs során ugyanis szintén ellazulnak az izmok. A masszírozás hatására a feszült idegrendszerünk is megnyugszik. Csökken az idegesség, és a stressz okozta tünetektől is megszabadulunk.

masszázs

Legalább egyszer masszíroztassunk a wellness hétvége alatt

A wellness hétvége során központi szerepet kap a víz. Különösen jó, ha gyógyvizes fürdőbe megyünk. De akkor sincs gond, ha a szálloda saját medencéje „csak” termálvizes. A víz hőmérséklete viszont fontos a lazítás szempontjából. Mindenki tudja magáról, hogy ha egy kád fürdővízben pihenget, teljesen ellazul. Ugyanez a hatás érhető el a wellness során is, csak kicsit talán hatékonyabban. A wellness medencékben ugyanis a buborékok is masszírozzák a testünket. És a fokozatosan feltörő víz is masszírozza bizonyos testrészeinket. De a víz úgy is kikapcsol, ha az aktív mozgást választjuk. A wellness hétvége során egy reggeli úszás csodákra képes.

De mit csináljunk, ha nem vagyunk a vízben?

Olvassunk. Egy kutatás szerint ugyanis az olvasás az egyik leghatékonyabb stresszoldó módszer, ugyanis 68 százalékkal csökkenti a feszültséget.

A zenehallgatás is hasonlóan jót tesz. Ez 61 százalékkal csökkenti a stresszt.

Ha fürdős hétvégére indulunk, nem feltétlenül csak a szállodai szolgáltatásokat kell számba vennünk, és nem csak passzív pihenésben érdemes gondolkodni.

Menjünk például nordic walkingozni vagy kocogjunk kicsit. Előbbi különösen hatásos módszer, és akár idősebb korban is végezhető. A nordic walking az emberi izomzat 85-90 százalékát edzi, és komoly stresszoldó hatása van. A kocogás pedig az úszáshoz hasonlóan kikapcsolja az agyat.

nordic walking Sarvar2Nordic walkingozó páros Sárváron

A wellness hétvége során mehetünk biciklizni is. Ez szintén jót tesz. Főleg esti levezető mozgásnak ideális. Ráadásul akkor sincs gond, ha nem viszünk magunkkal kerékpárt a pihenésre. Sárváron legalábbis van lehetőségünk kölcsönözni.

Az étkezésről még nem beszéltünk

A wellness hétvége alkalmával az is fontos, hogy mit eszünk. A sok kutatásnak hála, manapság köztudott, hogy a savas étrend összefügg a stresszes állapottal. Így ha kicsit enyhítenénk a tüneteken, fogyasszunk laza ételeket. Együnk halat, zöldséget. Válasszunk könnyű húsokat, együnk levest. A lényeg, hogy ne nehezítsük el a gyomrunkat. A sárvári éttermek itt.

Konklúzió

Ha wellnesselni megyünk, tervezzük meg a programot. Ha valóban a feltöltődés a cél, használjuk ki a szállodák kínálta lehetőségeket. Sőt, ha van rá mód, az egészségi állapotunkat is mérjük fel szakértő segítségével. És kérjünk tanácsot, hogy nekünk személyesen milyen pár napos kúrán érdemes részt venni.

VitalMed Hotel – Foglalj szállást a fürdő saját szállodájában!

A szobáktól csak pár lépést kell megtenni a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Park Inn by Radisson Sárvár – Családosoknak az egyik legjobb választás

A Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdővel átjárható szálloda nem véletlenül a családosok egyik...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Thermál Sárvár – Garantált relax

Szabadtéri gyógyvizes medencékben való fürdőzés a sárvári arborétum fáinak árnyékában. Sok más...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Spirit Hotel Thermal Spa ***** superior – Luxus kényeztetés Sárváron

Élményteli pihenés, egyensúlyteremtés és egészség a gyógyító- és kényeztető vizek ölelésében. Mindez...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük