Bizonyos egészségügy problémák esetén járnak a TB által finanszírozott kezelések. Így miért ne kapcsolnád össze a gyógyvizes kúrát egy wellness hétvégével? Nézzük meg, kinek jár a támogatott gyógyfürdős kezelés.

A társadalombiztosító által közöltek szerint főként a krónikus reumatológiai, ortopédiai, neurológiai, illetve érbetegségekkel küzdők vehetik igénybe ezeket a fürdős szolgáltatásokat.

Érdemes tudni, hogy TB-támogatással sem ingyenesek a kezelések, de jelentősen olcsóbbak. A Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő árait itt nézheted meg.

Milyen, a TB által támogatott gyógyfürdős kezeléseket vehetnek igénybe a jogosultak?

Egyebek mellett a gyógyvizes kádfürdőt, az iszappakolást, a súlyfürdőt, a szénsavas fürdőt, az orvosi gyógymasszázst, a víz alatti vízsugármasszázst, a víz alatti csoportos gyógytornát. Valamint a komplex fürdőgyógyászati ellátást.

Támogatást azok kaphatnak, akik biztosítottak és egészségügyi szolgáltatásra jogosultak. Viszont a gyógyfürdős kúrát csakis szakorvos rendelheti el. (Magánrendelésen nem írhatók fel a kezelések.)

Fontos tudni, hogy a felnőttek esetében a gyógyászati ellátások igénybevételét a vény kiállításának napjától számított 30 napon belül meg kell kezdeni. Érdemes ezért kicsit előre gondolkodni és tervezni.

Az Országos Egészségbiztosítási Pénztár tájékoztatása szerint a betegség jellegétől függetlenül naptári évenként összesen két kúra vehető igénybe. Így ha komolyabb gyógyászati beavatkozásra, kúrára van szükségünk, bizony elég sokszor mehetünk gyógyfürdőbe.

Hol vehetők igénybe a TB által támogatott kezelések?

Főként – ahogy írtuk – gyógyfürdőkben van erre lehetőség. Ami viszont nem mindenkinek a közelében található meg, ezért egy teljes kúra sokaknak nehezen bevállalható. A szállás és az utazás nem olcsó. Viszont ha rövidebb kezelésekre jogosultak vagyunk (a rehabilitációs fürdőkezelés minimum hat nap), bátran összekapcsolhatjuk a gyógyulást egy wellness pihenéssel. Menjünk úgy gyógyfürdőbe, hogy a család is elkísér minket. Kapcsolódjunk ki pár napra, töltődjünk fel és gyógyuljunk – akár olcsóbban.

Ha kihasználnád a lehetőségeket és szállást keresel Sárváron, itt nézz körbe!

Spirit Hotel Thermal Spa ***** superior – Luxus kényeztetés Sárváron

Élményteli pihenés, egyensúlyteremtés és egészség a gyógyító- és kényeztető vizek ölelésében. Mindez...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

VitalMed Hotel – Foglalj szállást a fürdő saját szállodájában!

A szobáktól csak pár lépést kell megtenni a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Park Inn by Radisson Sárvár – Családosoknak az egyik legjobb választás

A Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdővel átjárható szálloda nem véletlenül a családosok egyik...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Thermál Sárvár – Garantált relax

Szabadtéri gyógyvizes medencékben való fürdőzés a sárvári arborétum fáinak árnyékában. Sok más...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük