Teltházzal üzemeltek a hazai szállodák az augusztusi hosszú hétvégén. A Szállás.hu összesítése szerint az idén is a fürdővárosok voltak a legnépszerűbb úticélok. Köztük Sárvár is. Az ötcsillagos hotelbe szóló foglalások esetén ugyanis a vasi település is a TOP-ba került.

Debrecen és Hévíz után Sárvárra utaztak a legtöbben. Legalábbis azok közül, akik átlag feletti minőséget kínáló, ötcsillagos szállás kerestek. 

A szállásközvetítő oldal összesített adataiból jól látszik az is, hogy az idén sokan vártak ki a nyaralással. A koronavírus-járvány miatti óvatosság érezhető volt a vakációk kitolódásában is. Illetve abban, hogy a vendégek sokkal hosszabb ideig halogatták a foglalást, mint a korábbi években. Ezen a nyáron átlagosan 56 nappal az indulás előtt fixálták a szállást. 

De mennyit költöttünk és mennyi időre utaztunk?

Az idén jóval többet szántunk a nyár végi kikapcsolódásra, mint a korábbi években. Az augusztus 20-ai hosszú hétvégéhez köthető foglalások értéke 27 százalékkal volt több ebben az évben, mint 2019-ben. Konkrétabban: az átlagos foglalási érték 74 ezer 260 forintra jött ki.

Ez azt jelenti, hogy az apartmanokban lazítók átlagosan 68 ezer 500 forintot költöttek. A panziókban 54 ezer 600 forint, a három csillagos hotelekben 96 ezer forint, a 4 csillagos szállásokon pedig 137 ezer forint volt az átlagos foglalási érték. 

Ami pedig a nyár végi vakációk hosszát illleti: a többség 2 éjszakára ment lazítani, de akadt kirívó eset is. A Szállás.hu oldalán keresztül foglalók között olyan is volt, aki 25 éjszakára foglalt szállást.

Park Inn by Radisson Sárvár – Családosoknak az egyik legjobb választás

A Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdővel átjárható szálloda nem véletlenül a családosok egyik...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

VitalMed Hotel – Foglalj szállást a fürdő saját szállodájában!

A szobáktól csak pár lépést kell megtenni a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Thermál Sárvár – Garantált relax

Szabadtéri gyógyvizes medencékben való fürdőzés a sárvári arborétum fáinak árnyékában. Sok más...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Spirit Hotel Thermal Spa ***** superior – Luxus kényeztetés Sárváron

Élményteli pihenés, egyensúlyteremtés és egészség a gyógyító- és kényeztető vizek ölelésében. Mindez...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük