Újabb szabályozás várható a strandok újranyitásával kapcsolatban. A szakértők szerint ugyan elvben már kinyithatnak a fürdők, a nagyobb létesítményeknek mégis több hétbe is beletelhet, mire teljesen fel tudnak készülni a vendégek biztonságos fogadására. Mire kell várni?

A medencék újbóli üzembe helyezéséhez például minden esetben NEAK engedélyre van szükség. Ahogy a Vg.hu is írja: a strandok nyitását egy, akár több hetes tesztelési időszak előzi meg, amelynek során több alkalommal is laboratóriumban vizsgálják a vízminőséget, az engedélyt pedig csak tökéletesen fertőzésmentes medencékre adják ki.

De most nem csak ez lassítja az újranyitási folyamatot. Az is megnehezíti az üzemeltetők dolgát, hogy konkrét szabályok egyelőre nicsenek az üzemeltetésre vonatkozóan. Ajánlásokat ugyan fogalmazott meg a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ), de még így is számos kérdésre nincs válasz. Szóval vagy önállósítja magát az adott fürdő vagy vár. A többség pedig ez utóbbit választja. Merthogy van mire várnai… A Fürdőszövetség legalábbis kidolgozott egy javaslatot, amit az MTÜ-n keresztül felterjesztett a jogalkotók felé. Szóval van rá esély, hogy hamarosan rendelet születik arról, pontosan milyen feltételek betartása mellett nyithatnak majd ki a strandok.

Konkrétumokat egyelőre azonban nem nagyon tudni.

Annyit árult el csupán Balogh Zoltán, a Fürdőszövetség főtitkára: a javaslat kidolgozásakor azt tartották szem előtt, hogy a szabályozás összhangban legyen az általánosabb előírásokkal. Például a megfelelő távolság megtartásával, illetve a veszélyeztetett csoportok védelmével.

Még egy hónap

Optimista előrejelzések szerint egyébként a nagyobb fürdők leghamarabb a pünkösdi hétvégén nyithatnak ki először. Bár a hozzáértők szerint a június közepi újranyitásnak azért nagyobb a realitása.

Mi is azt javasoljuk, hogy inkább ez utóbbival kalkuláljatok. 

Park Inn by Radisson Sárvár – Családosoknak az egyik legjobb választás

A Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdővel átjárható szálloda nem véletlenül a családosok egyik...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

VitalMed Hotel – Foglalj szállást a fürdő saját szállodájában!

A szobáktól csak pár lépést kell megtenni a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Spirit Hotel Thermal Spa ***** superior – Luxus kényeztetés Sárváron

Élményteli pihenés, egyensúlyteremtés és egészség a gyógyító- és kényeztető vizek ölelésében. Mindez...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Thermál Sárvár – Garantált relax

Szabadtéri gyógyvizes medencékben való fürdőzés a sárvári arborétum fáinak árnyékában. Sok más...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük