A legtöbben valószínűleg nem tervezik ezt meg, pedig érdemes lenne. Hiszen a wellness a feltöltődésről szól… Az ételektől leterhelt szervezet viszont képtelen erre. Arról nem is beszélve, hogy túlságosan tele gyomorral gyógyfürdőzni, szaunázni sem lehet. Az aktív mozgásról nem is beszélve. Persze energiát nem árt bevinni, csak nem biztos, hogy úgy kell ezt tenni, ahogy a legtöbbeknél szokás a wellness alatt (vagy otthon).

Legalábbis sok olyan étel létezik, amikről azt gondoljuk, hogy energetizálnak. Pedig pont ellenkezően hatnak. A fehér kenyér és a fehér tészta is ilyen. Ezekből ugyanis eltávolítják a csírát és a külső réteget alkotó korpát. Ennek köszönhetően az így készült gabona rost B-vitaminban szegény lesz. A következmény pedig, hogy ezek az ételek gyorsan felszívódnak és intenzíven megnövelik a vércukor szintet, így hamar fáradságot okoznak. Ide tartoznak a péksütemények is.

Mi a helyzet a reggeliző pelyhekkel?

Ezek hasznosak lehetnek, de csak akkor, ha megfelelően választunk. Legyen rostban gazdag és cukorban szegény. Tudjuk, nehéz visszautasítani a svédasztalon lévő finomságokat, de meg kell próbálni. Ugyanis ha sikerül jól választani reggelit, akkor nem emelkedik meg és esik vissza hirtelen a vércukor- és az inzulin szintünk. Így nem is leszünk indokolatlanul fáradtak.

Az alkohollal csak mértékkel! Bár valószínűleg reggel nem iszol a wellness alatt sem alkoholt, de azért nem árt tudni, hogy az alkohol sem kifejezetten energetizál.

A kávé – mértékkel fogyasztva – segíthet növelni az energiaszintünket, és egyéb pozitív hatásai is vannak. (A kutatások kimutatták, hogy csökkentheti a neurodegeneratív betegségek kialakulásának a kockázatát.) Azonban ha csak a kávéra támaszkodsz – alvás és megfelelő táplálkozás helyett -, az hosszútávon megbosszulhatja magát. Mindez fáradságban és alvászavarban is megnyilvánulhat. De a wellness alatti reggeli kávé valószínűleg nem rossz választás.

Az energiaital viszont az. A magas cukor és koffein tartalom ugyan rövidtávon növelheti az energia szintünket, de hosszútávon alvászavar és kimerültség jelentkezhet. Az energiaital koffein tartalma általában sokszorosa egy kávénak, cukorszintje pedig az üdítőitalokéval verseng. Nem kell tehát magyarázni, hogy miért ne igyuk.

A szalonna és a sült kolbász jöhet?

A túl zsíros ételek fogyasztása reggel sem ajánlott. Főleg, ha az adott napra fürdőzést tervezünk. A szalonna és a kolbász ugyanis magas energia- és zsírbevitelt eredményez, ami miatt nehéznek érezhetjük a gyomrunkat. Így nem energikusak leszünk, hanem kifejezetten fáradtak.

Ezért ha wellnesselni megyünk, lehetőleg tudatosan reggelizzünk. Így még a fürdőzés és a szaunázás is jobban kifejti a hatását. Sokkal kellemesebb lesz a lazítás, és az aktív programokhoz is lesz elegendő energiánk.

Thermál Sárvár – Garantált relax

Szabadtéri gyógyvizes medencékben való fürdőzés a sárvári arborétum fáinak árnyékában. Sok más...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

VitalMed Hotel – Foglalj szállást a fürdő saját szállodájában!

A szobáktól csak pár lépést kell megtenni a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Spirit Hotel Thermal Spa ***** superior – Luxus kényeztetés Sárváron

Élményteli pihenés, egyensúlyteremtés és egészség a gyógyító- és kényeztető vizek ölelésében. Mindez...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Park Inn by Radisson Sárvár – Családosoknak az egyik legjobb választás

A Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdővel átjárható szálloda nem véletlenül a családosok egyik...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük