Munka vagy nyaralás, nyaralás vagy munka? Egy biztos, a kettő egyszerre nem megy, jobban mondva nem érdemes.

Talán neked is ismerős az érzés, amikor végre egy hosszabb időre kiszakadsz az irodai közegből, az agyad viszont nem képes átkapcsolni, és mentálisan még mindig a munkahelyeden maradsz.

Az vitathatatlan, hogy nagyon fontos a munkád iránti elhivatottság és az, hogy büszkeség töltsön el azzal kapcsolatban, amit csinálsz. Azonban azt is észre kell venni, hol húzódik az az egészséges határ, amikor még nem munkamániáról beszélünk.

Ha nyaralás alatt is állandóan és kényszeresen az e-mailjeidet frissíted, ha a gondolataid azon járnak, hogy vajon minden rendben megy-e nélküled a cégben, akkor bizony itt az ideje átértékelni a munkához fűződő viszonyodat. Idejében fel kell ismerni és mérlegre kell tenni bizonyos dolgokat, illetve fel kell tenni a kérdést: vajon ezzel többet ártasz-e magadnak és a családodnak, mintsem a munkában profitálsz belőle?

Kikapcsolni éppen olyan fontos, mint valamit teljes erőbedobással csinálni. A nyaralás során ez a viselkedés jókora probléma lehet, mivel ilyenkor épphogy fel kellene töltődnünk.

De hogyan is tudjuk mindezt kezelni? Tudjuk, nem egyszerű, de ha velünk tartasz, egy-két hasznos tippel segítünk neked.

Annak érdekében, hogy nyugodtabban indulhass útnak, előtte mindenképpen tanácsos pár dolgot elrendezni a munkahelyeden. Például végezd el a legfontosabb teendőket, és passzold le azokat, amiket nem lehet egy-két hétre félretenni, mert folyamatos foglalkozást igényelnek.

Az is jó módszer, ha esténként kezded elengedni a munkát, és hangolódsz a pihenésre, mondjuk olvasással egy pohár bor mellett. Fogj egy útikönyvet, vagy böngéssz a neten látnivalók után, ez segíthet elterelni a fókuszt a munkáról.

Az is fontos, hogy ne tervezd túl a nyaralást, hanem hagyj olyan napszakokat vagy napokat, amikor nem futsz egyik látnivalótól a másikig, csupán hagyod, hogy történjenek a dolgok. Azaz lazíts és ússz az árral!

Természetesen nem azt mondjuk, hogy nyaraláskor aztán rá se szabad nézni az e-mailekre. Adhatsz magadnak a nap végén 15-20 percet, amikor átfutod a napi történéseket. Ez nem hosszú idő, és legalább te is megnyugszol.

Annyi biztos, hogy napközben hanyagold az okostelefonodat, és lehetőleg mozogj sokat. Az majd eltereli a figyelmedet a munkáról. A nyaralás végeztével pedig figyelj a zökkenőmentes visszatérésre, s próbálj meg fokozatosan visszazökkeni.

Ha megfogadod a fenti tanácsokat, könnyűszerrel megtalálod te is a munka és nyaralás közti egyensúlyt.

Fotó: Spirit Hotel

Park Inn by Radisson Sárvár – Családosoknak az egyik legjobb választás

A Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdővel átjárható szálloda nem véletlenül a családosok egyik...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Thermál Sárvár – Garantált relax

Szabadtéri gyógyvizes medencékben való fürdőzés a sárvári arborétum fáinak árnyékában. Sok más...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Spirit Hotel Thermal Spa ***** superior – Luxus kényeztetés Sárváron

Élményteli pihenés, egyensúlyteremtés és egészség a gyógyító- és kényeztető vizek ölelésében. Mindez...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

VitalMed Hotel – Foglalj szállást a fürdő saját szállodájában!

A szobáktól csak pár lépést kell megtenni a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük