Egyre többen utaznak belföldön és sokan élnek a SZÉP-kártya kínálta lehetőségekkel. A szallas.hu adatai szerint idén az első félévben a tavalyi év hasonló időszakához képest 12 százalékkal gyakrabban fizettek a vendégek a kártyára kerülő juttatással. Kiderült az is, hogy az átlagos foglalási érték 40 százalékkal nőtt az elmúlt 3 hónapban.

A szallas.hu becslése szerint az előző negyedévben ismét bővült a belföldi turizmus, hozzávetőleg majdnem 10 százalékkal. Úgy fogalmaztak: „Folytatódik az a trend, hogy honfitársaink egyre szívesebben töltik szabadidejüket hazai környezetben, akár egyetlen hétvégére is gyakrabban utazunk el, ilyenkor pedig igenis számít, milyen távol van az úti cél. Emellett pedig mostanában sokan kevésbé mernek olyan – korábban nagyon népszerű – külföldi nyaralóhelyekre elutazni, ahol a szubjektív biztonságérzetük alacsonyabb” – magyarázta Szigetvári József, a szallas.hu ügyvezetője.

Sárvárra is egyre többen érkeznek – belföldről és külföldről egyaránt. Tavaly a fürdővárosban 457 ezer 357 vendégéjszakát regisztráltak. Így Sárvár a magyarországi termálfürdős települések közül az ötödik legnépszerűbb úti célnak számít. 2014-ben ez a szám nagyjából 4 ezer éjszakával volt kevesebb – derült ki Közponit Statisztikai Hivatal adataiból.

Sok belföldi utazó a SZÉP-kártyáját használja, amikor fizet a szálláshelyért. A megelőző 3 hónapban minden 5. belföldi szállást SZÉP-kártyával fizettek ki a magyarok, ami a tavalyi negyedévhez képest 12 százalékos növekedést jelent – ez is a szallas.hu adataiból derült ki.

És jól is teszik az utazók, hogy használják a SZÉP-kártyájukat. De érdemes azt is tudni,  hogy a szállás kifizetése mellett rengeteg más szolgáltatás is finanszírozható így. Ezekről tudj meg többet itt!

Arról pedig, hogy a szallas.hu-n milyen sárvári szállásokat foglalhatsz, itt nézz körbe!

Park Inn by Radisson Sárvár – Családosoknak az egyik legjobb választás

A Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdővel átjárható szálloda nem véletlenül a családosok egyik...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Spirit Hotel Thermal Spa ***** superior – Luxus kényeztetés Sárváron

Élményteli pihenés, egyensúlyteremtés és egészség a gyógyító- és kényeztető vizek ölelésében. Mindez...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Thermál Sárvár – Garantált relax

Szabadtéri gyógyvizes medencékben való fürdőzés a sárvári arborétum fáinak árnyékában. Sok más...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

VitalMed Hotel – Foglalj szállást a fürdő saját szállodájában!

A szobáktól csak pár lépést kell megtenni a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük