Sokan tudják, hogy a sárvári gyógyvíz kiváló stresszűző hatású, és az ízületi panaszok is hatékonyan gyógyíthatók a segítségével. Arról viszont talán már kevesebben hallottak, hogy a női betegségek esetén is gyógyírt hozhat a fürdőzőknek. Erről nem olyan régen egy országos női portál is beszámolt.  

A Femina.hu által készített listán 8 másik gyógyfürdő mellett a sárvári is szerepel, mint olyan fürdő, ahol a víz összetétele jótékony hatással bír a női betegségre.

Ha gyógyfürdőbe indulunk, akkor jó, ha előtte utánanézünk, milyen is az adott fürdő vizének az összetétele, milyen ásványi anyagokban gazdag, s azok milyen szervi betegségek kezelésében hoznak enyhülést.

Abban az esetben, ha valamilyen női szervet érintő betegséggel küzdünk, akkor olyan fürdőt válasszunk, ahol nátrium- és kloridionokat tartalmazó kloridos, konyhasós, illetve jódos-brómos vizű medencék találhatóak, de esetenként az alkáli-hidrogénkarbonátos összetételű vizeket is ajánlják a szakemberek.

Ezek a vizek egyebek mellett a nem akut hüvelyi, petefészek és kismedencei gyulladás, endometriózis esetén, vagy különböző nőgyógyászati műtéteket követő rehabilitációban nyújthatnak segítséget.

A sárvári gyógyvíz nátrium-kloridos, hidrogénkarbonátos, jódos-brómos, fluoros. A nőgyógyászati betegségeken túl fájdalomcsillapító és gyulladáscsökkentő hatással is bír, de elhúzódó alhasi fájdalmak esetén is bátran alkalmazható.

Tehát, ha csak nincs valamiféle akut gyulladásunk, esetleg nyílt seb, vagy valamilyen szív- és érrendszeri betegségünk, akkor bátran mártózzunk meg ezekben a vizekben. De arra azért ügyeljünk, hogy maximum fél órát tartózkodjunk a medencében, s inkább kúraszerűen alkalmazzuk, pihenőket beiktatva a fürdőzések között.

Jó hír, hogy jelentős társadalombiztosítási támogatással is igénybe vehető a szolgáltatás, ami a belépőjegy árában okoz jókora csökkenést.  

A sárvári árakról bővebben az alábbi honlapon tájékozódhatsz.

Spirit Hotel Thermal Spa ***** superior – Luxus kényeztetés Sárváron

Élményteli pihenés, egyensúlyteremtés és egészség a gyógyító- és kényeztető vizek ölelésében. Mindez...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Park Inn by Radisson Sárvár – Családosoknak az egyik legjobb választás

A Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdővel átjárható szálloda nem véletlenül a családosok egyik...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

VitalMed Hotel – Foglalj szállást a fürdő saját szállodájában!

A szobáktól csak pár lépést kell megtenni a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Thermál Sárvár – Garantált relax

Szabadtéri gyógyvizes medencékben való fürdőzés a sárvári arborétum fáinak árnyékában. Sok más...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük