Furcsán hangzik, de az egyik érv, hogy ki kell pihenni a nyarat. Sokaknál ugyanis a nyár nem csak a pihenésről szól, hanem egy folytonos logisztikáról. Ami fárasztó. A kisgyermekes szülők valószínűleg tudják, hogy mire gondolunk. Náluk sokszor nehéz megoldani, hogy a munka mellett mindig legyen valaki, aki felügyel a kicsikre. És ez az állandó tervezgetés egyáltalán nem pihentető. Szóval, ha hasonló cipőben jársz, az ovi, az iskola elindulását követően lehet, hogy célszerű a párotokkal egy közös wellnesst beiktatni.

Aztán a második érv az őszi wellness mellett – és ez mindenkire vonatkozik -, hogy az iskolakezdés feszültségét, a szabadság utáni megnövekedetett munkahelyi feladatokból adódó stresszt szükséges ellensúlyozni. Gondolj csak bele, milyen könnyen kerülsz stressz spirálba akkor, ha időközönként nem ereszted ki a gőzt. Csak gyűlik a feszültség… Ráadásul szeptember általában stresszesebb a többi hónapnál. Így mikor máskor mennénk relaxálni, ha nem ősszel?

De az őszi kikapcsolódás nem csak a fürdőzésről kell, hogy szóljon. Ilyenkor kicsit aktívabb mozgásformákat is kellemesebb űzni. Nincs az a nagy meleg, de túl hűvös sincs. Ideális például a wellness hétvége nordic walkingozásra, kerékpározásra, és őszi időben még a futás is sokkal jobban megy.

Nem beszélve arról, hogy ilyenkor páratlanok a természet színei. Egy tóparti vagy egy arborétumi sétát mindenképpen iktass be a wellness hétvége programjába!

Ja, és számolj azzal: attól még, hogy vége a nyárnak, fürdőzni azért tudunk a szabadban. Egyrészt szeptemberben még számos strand üzemel. Másrészt a termálfürdőkben a forró vizes medencék hűvösebb időben is működnek. Legalábbis Sárváron, itt ugyanis a szabadban lévő, a benti térből kiúszva is megközelíthető külső mendencerész gyógyvizének a hőmérséklete 36 fokos, ami tökéletes a kinti pár fokos levegőben is.

Szóval ha szeretjük azt a hangulatot, amikor az őszi reggelen vagy este a víz gőzébe burkolózva tudunk fürdőzni, akkor irány Sárvár.

Végül: az őszi wellness arra is jó, hogy felkészítsük az immunrendszerünket a télre. Szaunával például nagyon jól “edzhetünk”, de a sószoba is sokat segíthet. A légúti megbetegedésekkel szemben ellenállóbbá tesz minket, ha néhány alkalommal sós levegőben relaxálunk. Sárváron ezt is megtehetjük a fürdőben. Illetve több hotelben is adott a lehetőség minderre.

Eljössz Sárvárra?

Fotó: Spirit Hotel

VitalMed Hotel – Foglalj szállást a fürdő saját szállodájában!

A szobáktól csak pár lépést kell megtenni a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Park Inn by Radisson Sárvár – Családosoknak az egyik legjobb választás

A Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdővel átjárható szálloda nem véletlenül a családosok egyik...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Spirit Hotel Thermal Spa ***** superior – Luxus kényeztetés Sárváron

Élményteli pihenés, egyensúlyteremtés és egészség a gyógyító- és kényeztető vizek ölelésében. Mindez...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Thermál Sárvár – Garantált relax

Szabadtéri gyógyvizes medencékben való fürdőzés a sárvári arborétum fáinak árnyékában. Sok más...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük