Az alábbi írással óvatosságra szeretnénk inteni tégedet, kedves olvasó. Gondold meg kétszer, mielőtt kiposztolod a közelgő nyaralásos fotódat, miközben épp a medence partján koktélozol vagy várost nézel. Hogy miért mondjuk ezt? 

Az Aviva utazási biztosító által készített felmérés ugyanis úgy véli, hogy az emberek 73 százaléka bosszantónak találja a közösségi médiában közzétett nyaralásos fotókat. 

De gondoljunk csak bele: nem is olyan régen még fogalmad sem volt arról, hogy adott esetben a kettővel arrébb lévő szomszéd mikor és hova megy nyaralni. Arról pedig végképp nem tudtál, hogy hány bikinit pakolt az útra, vagy, hogy tintahalat, esetleg kagylót vacsorázik-e szívesebben estéről estére.

Pedig ezekkel az információkkal ma már úton-útfélen találkozhatunk, akár akarunk tudni róluk, akár nem.   

A felmérésben részt vevő kétezer megkérdezett nagy része úgy nyilatkozott, hogy a klasszikus, medence partján fekvős lábfotóktól (hot dogs or legs) másznak leginkább a falra.

Miért postoljuk a fotókat?

44 százalékuk azt mondta, azért posztolnak snapeket, hogy tájékoztassák a családot és az ismerősöket. 21 százalékuk dicsekvésre használja azt, hogy hol nyaral, 10 százalékuk pedig nemes egyszerűséggel csak féltékennyé akar tenni másokat.

Készült egy lista arról is, hogy mi az a top öt fotó, amit a leggyakrabban lőnek, aztán természetesen mielőbb meg is osztanak a nyaraló emberek.

Az első hely a kilátásé az erkélyről, ezt követi az adott térség látnivalója, majd jöhet a medencés, pálmafás első koktél, aztán azok az emberek, akikkel a nyaralás során találkoznak, végül pedig a helyi kutyák és cicák zárják a sort. Na, ez utóbbit végképp nem gondoltuk volna, de hát 5 perc hírnév mindenkinek jár, nem igaz?

Ha esetleg a fentiekben magadra ismertél volna, viszont a jövőben már semmiképpen se szeretnéd az „idegesítő nyaraló emberek” táborát erősíteni, akkor javasoljuk, hogy ezeket a fotókat inkább tartsd meg magadnak, illetve a leendő unokáidnak. Oké, a család és a barátok nyilván őszintén kíváncsiak rád, de nekik akár privátban is el tudod küldeni a nap legjobb történéseit.

De várj csak, hadd mondjunk valami ennél is jobbat: az se baj, ha nem dokumentálod ily módon végig a nyaralás minden egy egyes pillanatát, hanem valódi jelenléttel megéled azokat, megtartva magadnak a hangulatát, az ízeit, az illatát. Erről itt írtunk korábban.

Ki tudja, talán így válhat igazi élménnyé, örök emlékké az utazás.

Spirit Hotel Thermal Spa ***** superior – Luxus kényeztetés Sárváron

Élményteli pihenés, egyensúlyteremtés és egészség a gyógyító- és kényeztető vizek ölelésében. Mindez...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Park Inn by Radisson Sárvár – Családosoknak az egyik legjobb választás

A Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdővel átjárható szálloda nem véletlenül a családosok egyik...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

VitalMed Hotel – Foglalj szállást a fürdő saját szállodájában!

A szobáktól csak pár lépést kell megtenni a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Thermál Sárvár – Garantált relax

Szabadtéri gyógyvizes medencékben való fürdőzés a sárvári arborétum fáinak árnyékában. Sok más...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük