Tévhit, hogy a hátfájás csak az idősödő korosztályt érinti. Annak, akit rendszeresen, hosszú időn át ér stressz, fizikai tünetekkel is számolnia kell. Ami jellemzően izomfeszülésből adódó nyaki vagy hátfájdalom. És ez független az életkortól. Mivel ma már a huszonéveseket is jelentős stressz éri a mindennapok során, nem ritka, hogy mire elérik a harmincas éveiket, náluk is állandósul a hátfájdalom. Ezt pedig kezelni kell, különben még komolyabb panaszok jelentkezhetnek. Vagyis ha azt mondják a szakemberek, hogy szükség van a megelőzésre, nem csak a 40-es, 50-es korosztályhoz szólnak. 

Mindezt, mármint a stressz miatt kialakult fiatalkori hátfájás létezésének tényét kutatási eredmények is igazolják. Egy felmérés során közel 6 ezer olyan, 33 éves férfit és nőt vizsgáltak meg, akikkel 10 évvel korábban is készítettek már interjút. A University College of London által közölt eredmények szerint azok az alanyok, akik 23 évesen lelki kimerültségre panaszkodtak, 32-33 évesen kétszer akkora valószínűséggel szenvedtek derék- vagy hátfájdalomtól, mint azok, akiknek nyugalmasak voltak a húszas éveik.  

A következtetés tehát helytálló. Vagyis nem csak a középkorúaknak érdemes áldozni a megelőzésre. A huszonéves fiataloknak is tanácsos tudatosságot vinni a hétköznapi feszültség kezelésébe. Ahogy a középkorúaknak és az idősödőknek – nekik is jót tehet, ha rendszeresen mennek wellness-szelni, szaunázni. De a rendszeres sport is éppúgy fontos, mint lelki relax. Még akkor is, ha adott pillanatban nem érzik ezeknek a szükségességét.

Pihenni tehát kell. Korosztálytól függetlenül. A stressz kezelése fontos, ha erre időben áldozunk, későbbi panaszoktól kímélhetjük meg magunkat.

Thermál Sárvár – Garantált relax

Szabadtéri gyógyvizes medencékben való fürdőzés a sárvári arborétum fáinak árnyékában. Sok más...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Park Inn by Radisson Sárvár – Családosoknak az egyik legjobb választás

A Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdővel átjárható szálloda nem véletlenül a családosok egyik...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Spirit Hotel Thermal Spa ***** superior – Luxus kényeztetés Sárváron

Élményteli pihenés, egyensúlyteremtés és egészség a gyógyító- és kényeztető vizek ölelésében. Mindez...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

VitalMed Hotel – Foglalj szállást a fürdő saját szállodájában!

A szobáktól csak pár lépést kell megtenni a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Atmoszféra apartmanok

Válassz szállást az Atmoszféra apartmanok kínálatából! Az aktuális ajánlatokért irány a szállás weboldala!

Nézd meg az ajánlat részleteit!