Előre lefoglalni a nyaralást vagy várni a last minute akcióra? Utazási irodában érdeklődni vagy szállásfoglaló oldalon fixálni a helyszínt, az időpontot és a szállást? Számos kérdés, ami felmerülhet a vakáció megszervezésének módját illetően. Nézzük, mik most a trendek.

A portfolio.hu nemrég készített egy körképet, amiből kiderült, hogy az utazási irodák még ma is népszerűek – és nem csak az idősebb korosztály körében. Az IBUSZ közlése szerint náluk az ügyfelek átlagos életkora 38,4 év. Meglátásuk szerint azok, akik a nyaralást illetően biztosra mennének és garanciát szeretnének, az utazási irodát választják. Ami egyébként az általános vélekedéssel ellentétben nem drágább, mint önállóan megszervezni az utazást. Sőt, a TUI Magyarország szerint az egyéni utazó általában még drágábban kapja meg ugyanazt a szállást, mint amit a szállásfoglaló oldalon kínálnak.

Igaz, a szállásfoglalási oldalon sokkal nagyobb a “szabadság”. Legalábbis egy népszerűbb úticél tekintetében biztosan többféle szállás és árkategória közül választhatunk. Illetve rendkívül egyszerű a művelet.  És akár minden lemenedzselhető egy okostelefonról is. Ami pedig a biztonságot illeti: a szállásközvetítő oldalak ügyfélszolgálatán egyből kérhetünk segítséget, ha valami problémával szembesülünk. Nagyjából úgy, ahogy egy utazási irodánál foglalt út esetén. Sőt, a szállásközvetítő oldal csődje miatt valószínűleg nem hiúsul meg az utazás. Míg egy irodánál ennek a veszélye sajnos fennáll. 

És mi a helyzet az előfoglalás és a last minute foglalás kérdésével?

A korábban népszerűbb, utolsó pillanatban történő foglalás ma már háttérbe szorult. Az, aki jó áron szeretne utazni, inkább az előfoglalást választja. De talán szempont az is, hogy pár hónappal korábban még van miből választani. Olyan szobát és csomagot foglalhatunk, ami megfelel a mi igényeinknek. Nem a “maradékból” kell választani.

Erről egyébként már korábban is írtunk. Sárvár vonatkozásában néztük meg, hogy melyik szállásadó milyen előfoglalási kedvezményt ad. 

Végül térjünk vissza kicsit a foglalás módjának lehetőségeire. Ne feledkezzünk meg arról se, hogy a szállásközvetítő oldal és az utazási iroda mellett az adott szállás saját weboldalán keresztül is leadhatjuk az igényeinket. És ezt egy belföldi nyaralás esetén mindenképpen érdemes megtenni. Mivel a szállásadóknak nagyobb hasznuk származik abból, ha a vendégek közvetlenül náluk foglalnak szobát, ezért ők ezt a foglalási opciót népszerűsítik. Illetve jobban motiválják a vendégeket, hogy ezt módszer válasszák. Számos szolgáltató például különféle extra akciókat, plusz szolgáltatásokat kínál azoknak, akik a weboldalon keresztül fixálják le a nyaralást… Legalábbis a nagyobb szállodákra ez jellemző. 

A leírtakból tehát az látszik, hogy mindegyik szállásfoglalási módszernek megvan az előnye és a hátránya. Az azonban kétségtelen, hogy a döntés véglegesítése előtt célszerű az adott szállás saját oldalán is átböngészni az ajánlatokat. Így akár még egy-két “titkos” akcióra is rábukkanhatunk. Ide értve az óriási előfoglalási kedvezményeket.

Park Inn by Radisson Sárvár – Családosoknak az egyik legjobb választás

A Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdővel átjárható szálloda nem véletlenül a családosok egyik...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

VitalMed Hotel – Foglalj szállást a fürdő saját szállodájában!

A szobáktól csak pár lépést kell megtenni a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Spirit Hotel Thermal Spa ***** superior – Luxus kényeztetés Sárváron

Élményteli pihenés, egyensúlyteremtés és egészség a gyógyító- és kényeztető vizek ölelésében. Mindez...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Thermál Sárvár – Garantált relax

Szabadtéri gyógyvizes medencékben való fürdőzés a sárvári arborétum fáinak árnyékában. Sok más...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük