Mindkettő mellett vannak érvek és ellenérvek is. Te melyiket választod?

A több, hosszú hétvégés kikapcsolódás abban segít, hogy időközönként megszakítsuk a rutint. Egyetlen nyáron akár kétszer-háromszor is. Ráadásul egy ilyen nyaralás nem igényel különösebb szervezést. Viszonylag spontán kivitelezhető. Így a készülődéssel járó stressz is jóval kisebb. Arról nem is beszélve, hogy mivel rövid kikapcsolódásról van szó, a munkából való kiszakadás is egyszerűbb. Három, négy nap alatt nem kell azon aggódni, hogy lemaradunk valamiről. Az e-maileket sem kell folyamatosan bújni és azokra válaszolni. Vagyis sokkal felhőtlenebb lehet egy rövid kikapcs’. 

Ugyanakkor a rövidebb nyaralás nem nyújthat maximális feltöltődést. Mire ugyanis felvennénk a nyaralós ritmust, menni is kell haza. Így a feltöltődés sem lesz teljes. Arra viszont jó, hogy újraindítson minket, kizökkentsen a mindennapokból és egy kis extra élménnyel gazdagítson.

Viszont az kétségtelen, hogy az igazi, tartalmas feltöltődéshez pár nap nem elég. Amikor már többre van szükségünk egy-egy gyors újraindításánál, célszerű legalább egy hétre elvonulni a hétköznapok elől. Az öt, hét nap egyébként azért optimális, mert a munkahelyi feladatok csak két, három nap után zárhatók ki. Nagyjából a harmadik napon fogod azt érezni, hogy a munkahelyi rutint a pihenős napirend váltja fel. A váltás felgyorsítására egyébként jó taktika, ha az aktív programokat a nyaralás első napjaira időzíted, a lazítósabb programokat pedig a második felére. Így szerzel annyi élményt már a vakáció elején, hogy nem lesz lehetőséged a munkára, az elmaradt teendőkre gondolni.

Szóval néha a hosszabb, néha a rövidebb nyaralás választása a célravezető. Amit egyébként sokszor nem csak a vágyak befolyásolnak, hanem a lehetőségek is. Akiknek kevesebb a szabadsága, nincs alkalmuk hosszú időre elengedni a munkát, inkább a többszöri rövid kikapcsolódást választják. Míg azok, akik megtehetik, hogy egyhuzamban akár tíz napra is eltűnjenek a világ elől, feltehetően a hosszú vakációt részesítik előnyben.

Te melyik mellett voksolsz?

Legyen bármelyik szimpatikus a számodra, Sárvár természetesen az idén is vár. Akár hosszú időre is elég tartalmas programokkal.

Park Inn by Radisson Sárvár – Családosoknak az egyik legjobb választás

A Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdővel átjárható szálloda nem véletlenül a családosok egyik...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Thermál Sárvár – Garantált relax

Szabadtéri gyógyvizes medencékben való fürdőzés a sárvári arborétum fáinak árnyékában. Sok más...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Spirit Hotel Thermal Spa ***** superior – Luxus kényeztetés Sárváron

Élményteli pihenés, egyensúlyteremtés és egészség a gyógyító- és kényeztető vizek ölelésében. Mindez...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

VitalMed Hotel – Foglalj szállást a fürdő saját szállodájában!

A szobáktól csak pár lépést kell megtenni a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Atmoszféra apartmanok

Válassz szállást az Atmoszféra apartmanok kínálatából! Az aktuális ajánlatokért irány a szállás weboldala!

Nézd meg az ajánlat részleteit!