Egy gyermek érkezése a családba teljes mértékben átalakítja az addigi működést – a hangsúlyok eltolódnak, a prioritások megváltoznak. Ez pedig az utazási szokásainkat is nagyban átformálja. Már nem indulhatunk el egy hirtelen ötlettől vezérelve az egyik pillanatról a másikra, bizony átgondoltan, megfontoltan kell meghozni a döntéseinket.   

Ez persze nem azt jelenti, hogy a család bővülésével egy jó időre mellőzni kellene az utazást.

A nyaralás gyerekkel sosem a legkönnyebb feladat, hiszen sokkal több a változó, mint amit szeretnénk, mint amihez az előzőekben hozzászoktunk, így ha pihenni is akarunk majd, akkor nem árt előre felkészülni. 

A közös nyaralás nem csak kikapcsol, hanem a gyermek fejlődésében is meghatározó szerepet játszik. Az így eltöltött idő alatt rengeteg újfajta kötelék alakul ki. A gyerekek egy, az otthonitól merőben eltérő rendszert tapasztalhatnak meg – adaptálni kell egy egészen másfajta környezetet, illetve új szabályokhoz való alkalmazkodást is követel egy ilyen utazás.

 Amikor a szülőkben felmerül az utazás gondolata, sokan elbizonytalanodnak: esetleg nem túl pici hozzá még a csemete? A kérdés tehát: létezik-e ideális kor a gyerekekkel való nyaralásra?

A válasz röviden az, hogy nincs ilyen. Minden gyerek esetében más és más, hiszen nincs két egyforma gyerek.  A sajátunkat viszont mi ismerjük a legjobban, így nekünk kell látni rajta, hogy készen áll-e a környezetváltozásra. Egy dolgot viszont nem szabad figyelmen kívül hagyni. Mégpedig: egy gyermek számára a legfontosabb, hogy biztonságban érezze magát. Ezt az érzelmi biztonságot pedig mi, szülők tudjuk nyújtani nekik a megnyugtató jelenlétünkkel.

A megnyugtató jelenlét pedig annyit jelent, hogy mi magunk nem vagyunk bizonytalanok az utazással kapcsolatban, hiszen ezt a bizonytalanságot a gyerekek pillanatok alatt megérzik rajtunk. Így viszont hogyan is várhatnánk el tőlük, hogy nyugodtak és kiegyensúlyozottak legyenek a nyaralás alatt?  

Mi pedig akkor lehetünk stresszmentesek, ha mindenben próbálunk előre tervezni, és felkészülni minél több eshetőségre.

Pakoljunk be megfelelően! Például ne felejtsük az alapvető gyógyszereket, vagy a gyerek fontosabb dolgait, mint például a kedvenc takaróját, párnáját, meséjét.

De körültekintően válasszuk meg az úticélt is, és már előre tájékozódjunk például a helyi ügyelet és patikák működéséről. Illetve legyen mindig “B” tervünk. 

Ha megfogadod a tanácsainkat, akkor az utazás a legkisebbektől a legidősebbig mindenkinek maradandó élmény nyújt majd. 

Park Inn by Radisson Sárvár – Családosoknak az egyik legjobb választás

A Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdővel átjárható szálloda nem véletlenül a családosok egyik...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Thermál Sárvár – Garantált relax

Szabadtéri gyógyvizes medencékben való fürdőzés a sárvári arborétum fáinak árnyékában. Sok más...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

VitalMed Hotel – Foglalj szállást a fürdő saját szállodájában!

A szobáktól csak pár lépést kell megtenni a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Spirit Hotel Thermal Spa ***** superior – Luxus kényeztetés Sárváron

Élményteli pihenés, egyensúlyteremtés és egészség a gyógyító- és kényeztető vizek ölelésében. Mindez...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük