A vízi aerobik fejleszti az állóképességet, jót tesz a keringésnek, erősíti az immunitást. Ráadásul úgy teszi mindezt, hogy közben kíméletes az ízületekkel.

De nézzük kicsit konkrétabban

Először is: növeli az izomerőt. A víz áramlik, az áramlással szemben erőt kifejteni pedig nem egyszerű. A vízben az ellenállás akár 42-szer nagyobb is lehet, mint a levegőn. Vagyis sokkal több izomerőre van szükség a gyakorlatok elvégzéséhez. 

A vízi mozdulatok javítják az állóképességet. Hiszen a mozgás edzi a szívet és az izomzatot. Illetve csökkenti a vérnyomást. A gyakorlatoknak köszönhetően a szervezetben sokkal hatékonyabb lesz a véráramlás. A szív termelékenysége erősödik, a pulzusszám viszont nem növekszik.

A vízi torna növeli továbbá a rugalmasságot. A vízben végzett ide-oda történő mozgással növekszik az ízületek mozgásterjedelme. Vagyis a gyakorlatoknak hála a szárazföldi mozgás is könnyebb lehet.

Enyhíti a stresszt és csökkenti a szorongást is.

A víz alaptulajdonsága, hogy megnyugtat. A hullámok látványa és azok masszírozó hatása segít elűzni a feszültséget. De a stressz oldásában a vízben végzett fizikai aktivitás is nagy szerepet játszik.

Végül: a vízi aerobik kalóriát is éget. És nem csak a mozgás miatt. A víz ellenállása, illetve a víz hője is sokat hozzátesz ahhoz, hogy a gyakorlatokkal akár egy kis plusz súlyt is leadjunk.

Persze a vízi torna nem csak az idősödőknek ajánlott. A wellness alkalmával fiatalként is bátran állj be egy kis edzésre. A vízi aerobik korosztálytól függetlenül mindenkinek jót tesz.

Spirit Hotel Thermal Spa ***** superior – Luxus kényeztetés Sárváron

Élményteli pihenés, egyensúlyteremtés és egészség a gyógyító- és kényeztető vizek ölelésében. Mindez...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Park Inn by Radisson Sárvár – Családosoknak az egyik legjobb választás

A Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdővel átjárható szálloda nem véletlenül a családosok egyik...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Thermál Sárvár – Garantált relax

Szabadtéri gyógyvizes medencékben való fürdőzés a sárvári arborétum fáinak árnyékában. Sok más...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

VitalMed Hotel – Foglalj szállást a fürdő saját szállodájában!

A szobáktól csak pár lépést kell megtenni a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük