Bekenni a testünket egy sötét, sárszerű anyaggal, majd attól gyógyulást várni? Miért ne? Az iszap gyógyító erejével számos egészségügyi probléma sikeresen kezelhető. Akár Sárváron.

Tény, hogy látványában sokakban ellenérzéseket válthat ki, mégis megéri azokat félretenni, és alávetni magunkat egy gyógyiszapos kezelésnek. Hogy miért?

Először is tisztázzuk, mi is az az iszap. Valójában tengerekből, tavakból, folyókból származó egészen apró szemcsés üledék, kőzettörmelék. A színét tekintve eléggé változatos: a világos, fehéres, sárgástól egészen a sötétbarnáig bármilyen árnyalat előfordul. Ez a sokféleség a bennük található ásványi anyagoktól függ, ami a bőrünkre kenve, majd azon keresztül felszívódva számos betegségre szolgál gyógyírként.

A gyógyvizes kutakból, forrásokból származó gyógyiszap a vízben lévő ásványi anyagokat koncentrált formában tartalmazza. Ezér olyan hatékony.

Hogyan használjuk a gyógyiszapot?

Az alkalmazása történhet iszappakolás és iszapfürdő formájában is, bár ez utóbbi kevésbé elterjedt kezelési forma. Az iszap egyik legkedvezőbb tulajdonsága a hőtartó és hőleadó képessége. A 40-45 Celsius fokra felhevített iszapot felkenik a kezelni kívánt testrészekre, majd 20-30 percig rajta hagyva kifejti jótékony hatásait.

A meleg hatására az erek kitágulnak, ami vérbőséget okoz, ez pedig felgyorsítja az anyagcserét. De a melegtől ugyanígy a feszült izmaink is ellazulnak. Kiváló az ízületi bántalmak kezelésére is, például nagyban elősegíti a benne felgyülemlett folyadék felszívódását. Bátran alkalmazzuk mozgásszervi, nőgyógyászati vagy egyes bőrproblémák esetén.

Az iszappal történő kezelések akkor a leghatásosabbak, ha kúraszerűen alkalmazzuk. Viszont előtte minden esetben konzultáljunk a kezelőorvosunkkal, hiszen az alkalmazása bizonyos betegségek esetén kifejezetten ellenjavalt.  

Iszappakolást a sárvári Ensana hotelben, a Spirit hotelben és a Sárvár Gyógy- és Wellnessfürdőben is kérhetünk.

Fotó: Spirit Hotel

Thermál Sárvár – Garantált relax

Szabadtéri gyógyvizes medencékben való fürdőzés a sárvári arborétum fáinak árnyékában. Sok más...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Park Inn by Radisson Sárvár – Családosoknak az egyik legjobb választás

A Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdővel átjárható szálloda nem véletlenül a családosok egyik...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

VitalMed Hotel – Foglalj szállást a fürdő saját szállodájában!

A szobáktól csak pár lépést kell megtenni a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Spirit Hotel Thermal Spa ***** superior – Luxus kényeztetés Sárváron

Élményteli pihenés, egyensúlyteremtés és egészség a gyógyító- és kényeztető vizek ölelésében. Mindez...

Nézd meg az ajánlat részleteit!