Azt tudjuk, hogy a szaunázás segít az ellazulásban és edzésben tartja a szívet, illetve a bőr egészségét is támogatja. De mi a helyzet a hajjal?

A szauna hője a haj növekedésére, annak egészségére is jótékony hatással van – mondják a szakértők.

A szaunában uralkodó magas hőmérséklet és páratartalom serkenti a fejbőr vérkeringését. Ami egyúttal azt jelenti, hogy több oxigén és tápanyag jut el a szőrtüszőkhöz. Ez pedig egészségesebb, erősebb hajszálakat, valamint jobb hajnövekedést eredményez.

Persze ahhoz, hogy a hatás teljes lehessen, a szaunázást követően fontos a hajat hidratálni. Az “izzadás” utáni zuhanyzáskor használj minőségi sampont és/vagy balzsamot. Olyat, ami az adott hajtípushoz való.

Ez azért is lényeges lépés, mert meg kell szabadítani a fejbőrt a szaunázás közben keletkező izzadságtól. A tiszta haj fontos. Az eltömített hajhagymák ugyanis gátolhatják a haj növekedését.

Lényeges továbbá: ahhoz, hogy a nedvesség a hajban maradjon, a szaunázást követő hidratálás után érdemes hajturbán törölközőt viselni. 

Illetve a szaunázás közben végezzünk fejmasszázst is. Ezzel serkenthetjük a fejbőr vérkeringését, így ugyancsak hozzájárulunk ahhoz, hogy a fontos tápanyagok eljuthassanak a hajhagymákhoz.

Végül: kerüljük a hajszárítást! Közvetlenül a szaunázás után semmiképpen ne használjunk hajszárítót. Ellenkező esetben sérülhetnek a hajszálak.

Szóval a szaunázás alapvetően jót tesz a hajnak is. Ha körültekintőek vagyunk és betartjuk a “szabályokat”, a szaunázással is tehetünk azért, hogy erős, szép dús és egészséges hajunk legyen.

VitalMed Hotel – Foglalj szállást a fürdő saját szállodájában!

A szobáktól csak pár lépést kell megtenni a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Park Inn by Radisson Sárvár – Családosoknak az egyik legjobb választás

A Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdővel átjárható szálloda nem véletlenül a családosok egyik...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Spirit Hotel Thermal Spa ***** superior – Luxus kényeztetés Sárváron

Élményteli pihenés, egyensúlyteremtés és egészség a gyógyító- és kényeztető vizek ölelésében. Mindez...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Thermál Sárvár – Garantált relax

Szabadtéri gyógyvizes medencékben való fürdőzés a sárvári arborétum fáinak árnyékában. Sok más...

Nézd meg az ajánlat részleteit!