Miért csak akkor megyünk gyógyfürdős kúrára, amikor már itt fáj, ott fáj? Sajnos a hazai lakosság nagy része így tesz. Megelőzésként kevesen mennek fürdőzni, pedig nagyon fontos lenne.

Ha évente pár alkalommal beiktatnánk egy-egy többnapos kúrát, az elöregedésből adódó ízületi, mozgásszervi panaszok kisebb valószínűséggel jelentkeznének.

És nem csak az idősödő korosztálynak ajánljuk mindezt. Egy nemrég közzétett kutatás eredményei szerint ugyanis ízületi panaszok már a huszas éveikben járóknál is előfordulnak. Szóval kis túlzással: nem lehet elég korán elkezdeni a prevenció jellegű gyógyfürdőzést. Ami egyébként praktikusan a nyaralással is összeköthető. Vagy mondjuk az évközbeni wellness-szel. Ha kicsit tudatosabban állunk a kérdéshez, nem nagy áldozat gyógyfürdős kúrán részt venni. Persze ehhez nem árt olyan úti célt választani, ahol minderre van is lehetőség. Mehetünk olyan szállodába, ahol helyben is lehet gyógyfürdőzni, de az apartmanos szállás is teljesen jó opció. Sárváron legalábbis számos olyan kisebb szálláshely található, ahonnan csak pár perc a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő.

És, hogy miből álljon egy kúra?

Leginkább gyógyvízben való fürdőzésből. De kérhetünk komplex gyógykúrát is. Amiben a gyógyvizes fürdőzésen kívül masszázsok, tornák, fizioterápiás kezelések is szerepelnek. Meg persze orvosi vizsgálatok és kontroll. Aki kúra formájában kéri a gyógyfürdős kezeléseket, személyre szabott tanácsokat kap. Természetesen a kezelések típusát illetően is.

Hogy milyen kúrák kérhetők Sárváron és mennyibe kerülnek ezek? Arról részletek itt.

Itt pedig azt tekintheted meg, hogy melyek azok a sárvári szállodák, ahol helyben is kínálkozik lehetőség gyógyfürdőzésre. Kattints!

Thermál Sárvár – Garantált relax

Szabadtéri gyógyvizes medencékben való fürdőzés a sárvári arborétum fáinak árnyékában. Sok más...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

VitalMed Hotel – Foglalj szállást a fürdő saját szállodájában!

A szobáktól csak pár lépést kell megtenni a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Park Inn by Radisson Sárvár – Családosoknak az egyik legjobb választás

A Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdővel átjárható szálloda nem véletlenül a családosok egyik...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Spirit Hotel Thermal Spa ***** superior – Luxus kényeztetés Sárváron

Élményteli pihenés, egyensúlyteremtés és egészség a gyógyító- és kényeztető vizek ölelésében. Mindez...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük