A termálvizek és a gyógyfürdők hosszú évek óta használatosak egészségügyi és jóléti célokra. Elsősorban kikapcsolódásért megyünk gyógyfürdőzni, illetve izom és ízületi problémákat kezelünk gyógyfürdős terápiával. Pedig a gyógyfürdőzés sok egyéb módon is támogatja az egészséget. Kevesen tudják, de az emésztésre is pozitív hatással van. Most ezt nézzük meg kicsit közelebbről. 

Az izomlazító hatás az emésztőrendszert is érinti. A meleg vízben való pihengetés során a hasi izmok ellazulnak, ami elősegíti a bélműködést. Ezenkívül a meleg víz hozzájárul a bélgázok eltávolításához, ami kényelmesebbé teszi az emésztést.

A stressz és a szorongás csökkentése szintén kulcsfontosságú tényező az emésztési rendellenességek kezelésében. A gyógyfürdőzés relaxáló hatása segít csökkenteni a stressz szintjét, ami gyakran negatívan befolyásolja az emésztést. Egy tanulmány, amit a “Psychosomatic Medicine” című folyóiratban tettek közzé, kimutatta, hogy a rendszeres gyógyfürdőzés jelentősen csökkentette a résztvevők szorongását és depresszióját, javítva ezzel az emésztőrendszer működését.

Emellett a termálvíz relaxáló hatása serkentheti az emésztőrendszer reflexeit is, például a béltartalom mozgását és a gyomorsav termelését. A gyógyfürdőzés fokozza a vérkeringést az emésztőszervek körül, ami elősegíti az emésztőenzimek és anyagok megfelelő eloszlását.

Végül, a gyógyfürdők segítenek enyhíteni a székrekedést. Ez szintén a meleg víz béllazító hatásának köszönhető.

Összességében a gyógyfürdőzésnek számos pozitív hatása van az emésztőrendszerre. A meleg víz izomlazító hatása, a stressz csökkentése és az emésztőrendszer reflexeinek serkentése mind-mind hozzájárul az emésztés egészséges működéséhez és a bélműködés javulásához. Ezek az előnyök kutatásokkal alátámasztottak és azt mutatják, hogy a gyógyfürdőzés hatékony és természetes módszer az emésztési rendellenességek enyhítésére és az emésztőrendszer támogatására.

Thermál Sárvár – Garantált relax

Szabadtéri gyógyvizes medencékben való fürdőzés a sárvári arborétum fáinak árnyékában. Sok más...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Park Inn by Radisson Sárvár – Családosoknak az egyik legjobb választás

A Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdővel átjárható szálloda nem véletlenül a családosok egyik...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

VitalMed Hotel – Foglalj szállást a fürdő saját szállodájában!

A szobáktól csak pár lépést kell megtenni a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Spirit Hotel Thermal Spa ***** superior – Luxus kényeztetés Sárváron

Élményteli pihenés, egyensúlyteremtés és egészség a gyógyító- és kényeztető vizek ölelésében. Mindez...

Nézd meg az ajánlat részleteit!