Számos oka lehet a fejfájásnak. Az egyik leggyakoribb ezek közül a nyaki izmok merevsége.

A rengeteg ülőmunka, a helytelen testtartás sokaknál vált ki fejfájást. Ha hosszú időn át mereven tartjuk a vállakat, a nyakat, beszűkülhetnek a vállövi mozgásfunkciók. Ilyenkor az izomzat merevvé válik, ez pedig fejfájást is okozhat. De nem csak a sok irodai munka válthatja ki a panaszt. Ha a helytelen testtartáshoz még egy jó adag stressz is hozzájön, szinte garantált a nyaki izomfeszülés okozta fejfájás. A feszültség is egyfajta merev tartást eredményez, aminek során feszes izomcsomók jöhetnek létre a nyakban. 

Mi a közvetlen összefüggés a nyaki fájdalom és a fejfájás között?

A helytelen testtartás miatt csökken az nyaki izomzat rugalmassága. Az erek ilyenkor nyomás alá kerülnek, és emiatt kevesebb oxigéndús levegő jut az agyba. Kezdetben tompa fejfájás jelentkezik, majd ahogy erősödik az izmok beszűkülése, a panasz úgy lesz egyre elviselhetetlenebb.

Ami egyébként évről évre egyre több embernél jelentkezik. A Nemzetközi Gerincszövetség kutatása szerint ma az irodai dolgozók 54 százaléka tapasztal nyakfájást, 40 százalékuk vállfájdalmat és 30 százalékuk hátfájást.

Hogyan lehet kezelni gyorsan és hatékonyan a nyaki merevség okozta fejfájást?

Leginkább a merevség megszüntetésével. Persze gyors enyhülést a fájdalomcsillapító is hozhat, de tartósan az ok megszüntetése lehet a siker kulcsa. 

Mondjuk gyógyfürdőzéssel. A kellemesen meleg víz ugyanis oldja az izomfeszülést. Ha pedig nincs feszült izom, a fejfájás is megszűnik. Amennyiben valamivel makacsabb a panasz, érdemes masszázst is kérni. Vagy ha mást nem, a gyógyfürdők medencéiben található nyakzuhany alatt oldani a csomókat.

Erre akár a sárvári fürdőben is kínálkozik lehetőség.

Ha többet tudnál meg, klikk ide!

Mindezek mellett persze azt se feledjük, hogy az irodai munka során is fontos pihenőt tartani, és a feladatok végzése közben tornázni. Illetve ergonomikus munkakörnyezetet kialakítani. A kezelés mellett figyeljünk oda a megelőzésre is.

Thermál Sárvár – Garantált relax

Szabadtéri gyógyvizes medencékben való fürdőzés a sárvári arborétum fáinak árnyékában. Sok más...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Spirit Hotel Thermal Spa ***** superior – Luxus kényeztetés Sárváron

Élményteli pihenés, egyensúlyteremtés és egészség a gyógyító- és kényeztető vizek ölelésében. Mindez...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

VitalMed Hotel – Foglalj szállást a fürdő saját szállodájában!

A szobáktól csak pár lépést kell megtenni a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Park Inn by Radisson Sárvár – Családosoknak az egyik legjobb választás

A Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdővel átjárható szálloda nem véletlenül a családosok egyik...

Nézd meg az ajánlat részleteit!