Az ősszel együtt a megfázós időszak is megérkezett. Ilyenkor sajnos egyáltalán nem ritka, hogy torokfájás, különféle felső légúti panasz jelentkezik. Szerencsére azonban ezek többsége egyáltalán nem súlyos és könnyen leküzdhető. Ami persze nem azt jelenti, hogy mellőzhető a kezelés. Sőt. Célszerű lépni már az első tünetek megjelenésekor. Így mielőtt súlyosbodnának a panaszok, gyakorlatilag már le is küzdhetjük a megfázást. 

Mit tegyünk?

Amennyiben a természetes gyógyulás hívei vagyunk, érdemes lehet kipróbálni a sóbarlangos kúrákat. Kis túlzással már néhány nagy levegő enyhülést hozhat.

A sóban lévő apró kristályok ugyanis a belégzés után eljutnak a légutak minden apró zugába. Itt kifejtik a gyulladáscsökkentő hatásukat, illetve a szennyeződésekhez tapadnak és segítik azokat kiüríteni a szervezetből. Mondhatni: kisöprik a vírusokat, a baktériumokat. 

Természetesen egyetlen kezelés nem biztos, hogy teljesen megszüntet minden panaszt. A leghatásosabb a kúraszerű alkalmazás.

Ugyanakkor tehetjük azt is, hogy a sóbarlangban sort kerítünk az első lépésekre, majd a kezelést otthoni sós vizes inhalálással folytatjuk.

Ha nincs alkalmunk, lehetőségünk egymás után többször sószobában, sóbarlangban lazítani, ez egy eredményes alternatíva lehet a legjobb megoldás.

És ha már inhalálás. 

Fontos megjegyezni, hogy egyes gyógyfürdőkben a termálvíz sótartalma miatt a vízben való elmerülés során is lehetséges az inhalálás. Csak beleülünk a vízbe és nagy levegőket veszünk…

Relax plusz a légutak megtisztítása együtt is lehetséges.

Ha kipróbálnád, Sárváron a gyógy- és wellnessfürdőben erre van lehetőséged. Ahogy természetesen sóbarlangos lazításra is.

Thermál Sárvár – Garantált relax

Szabadtéri gyógyvizes medencékben való fürdőzés a sárvári arborétum fáinak árnyékában. Sok más...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Spirit Hotel Thermal Spa ***** superior – Luxus kényeztetés Sárváron

Élményteli pihenés, egyensúlyteremtés és egészség a gyógyító- és kényeztető vizek ölelésében. Mindez...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Atmoszféra apartmanok

Válassz szállást az Atmoszféra apartmanok kínálatából! Az aktuális ajánlatokért irány a szállás weboldala!

Nézd meg az ajánlat részleteit!

VitalMed Hotel – Foglalj szállást a fürdő saját szállodájában!

A szobáktól csak pár lépést kell megtenni a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Park Inn by Radisson Sárvár – Családosoknak az egyik legjobb választás

A Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdővel átjárható szálloda nem véletlenül a családosok egyik...

Nézd meg az ajánlat részleteit!