Röviden: megbetegszünk. Ha a szimpatikus idegrendszer túl sok ingert kap és ez nincs ellensúlyozva kellő mennyiségű relaxációval, jönnek a betegségek. És ez sajnos törvényszerű.

Mivel minden fizikai és a szellemi megterhelés az agyunk ezen részére hat, így nem meglepő, ha a pihenés hiánya esetén valami félresiklik a szervezetben. Ha nem adunk lehetőséget az idegrendszernek a regenerálódásra, legkülönfélébb testi és lelki panaszok jelentkezhetnek. Azoknál, akiknél nem tud pihenni a vegetatív idegrendszer, nincs meg a szimpatikus és a paraszimpatikus idegrendszer egyensúlya nagyobb az esély a betegségek kialakulására.

Náluk kezdetben levertség és izomtónus gyengeség jelentkezhet. Amit ha figyelmen kívül hagyunk, akár súlyosabb betegség is következhet. Ha hosszú időn át kell regenerálódás nélkül teljesítenie a vegetatív idegrendszernek, előbb-utóbb súlyosbodnak a panaszok. Testi és lelki betegség egyaránt kialakulhat.

Szóval hiába mondjuk, hogy nekünk nincs szükségünk pihenésre… Pihenni mindenkinek kell. Akár bevalljuk magunknak, akár nem. Persze lehet, hogy valaki ellenállóbb, de a végtelenségig senki sem bírja a mentális megterhelést.

És jobb előbb, mint utóbb cselekedni.

Ahhoz, hogy egészségesek maradjunk, szükség van a kikapcsolódásra. Lehetőleg még a tünetek jelentkezése előtt. A sok-sok, agyunkat ért ingert valamilyen módon ellensúlyozni kell. És nem csak a munka során kapott ingerekre gondolunk. Azt a töménytelen információt, ami körülvesz minket a mindennapokban, képtelen az agy pihenés nélkül feldolgozni.

Mi az, ami segít a regenerálódásban a vegetatív idegrendszernek?

Mondjuk a mozgás, a relaxálás. Az olyan alkalmak, amikor nem kell mást tenni, csak létezni. Például egy wellnessfürdőben, mondjuk szaunázáskor vagy gyógyfürdőben való üldögéléskor. De sokat segít a jó minőségű, napi 7-8 óra alvás is. Akárcsak az olvasás vagy a kreatív alkotás…

A lényeg, hogy kikapcsolj! Szó szerint.

Szóval ne vedd félvállról a pihenés fontosságát! Ha jól is bírod a megterhelést, az nem azt jelenti, hogy neked nincs szükséged pihenésre… Mindenkinek kell a kikapcs’.

Park Inn by Radisson Sárvár – Családosoknak az egyik legjobb választás

A Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdővel átjárható szálloda nem véletlenül a családosok egyik...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Spirit Hotel Thermal Spa ***** superior – Luxus kényeztetés Sárváron

Élményteli pihenés, egyensúlyteremtés és egészség a gyógyító- és kényeztető vizek ölelésében. Mindez...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Thermál Sárvár – Garantált relax

Szabadtéri gyógyvizes medencékben való fürdőzés a sárvári arborétum fáinak árnyékában. Sok más...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

VitalMed Hotel – Foglalj szállást a fürdő saját szállodájában!

A szobáktól csak pár lépést kell megtenni a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő...

Nézd meg az ajánlat részleteit!