Túlzás lenne minden nap napvédő krémet használni? Nem hinnénk. A naptej ugyanis nem csak akkor hasznos, amikor strandra indulunk. És nem csak azért tanácsos bekenni vele magunka, hogy ne égjünk le.

A naptej és a bőrvédelem fontossága

A bőrvédelem az egészséges életmód fontos része – ez nem kérdés. Az UV-sugárzás bőrünkre gyakorolt erőteljes hatásai miatt elengedhetetlen, hogy gondoskodjunk a védelemről. Ami nem csak annyit jelent, hogy napozáskor bekenjük magunkat naptejjel. Sokan nem is gondolnák, de az UV-sugárzás akkor is ér minket, ha bent vagyunk a lakásban, vagy épp autózunk.

UV-sugárzás és annak hatása a bőr egészségére

Az UV-sugárzás nem csak a bőr öregedéséért felelős. A bőrrák kialakulásában is komoly tényező. Még ha nem is erős a napsütés, vagy ha felhős is az idő, az UV-sugárzás akkor is áthatol a felhőkön és az üvegablakokon. Ezért fontos, hogy még beltérben vagy autóban ülve is legyen bőrön naptejet.

Az UV-sugárzásnak való hosszú távú kitettség sajnos komoly károkat okozhat a bőrben.

A napvédő krémek előnyei

A napvédő krémek nemcsak hatékonyan védik a bőrt a káros UV-sugaraktól, hanem táplálják és hidratálják is azt. Miközben javítják a bőr általános egészségét és szépségét. A napvédő krémek különböző SPF-értékekkel (faktorszám) rendelkeznek, ami a védelem szintjét jelenti. A magasabb SPF-értékű krémek több UV-sugarat blokkolnak, mint az alacsonyabbak.

Az UVA- és UVB-sugarak elleni maximális védelem érdekében ajánlott széles spektrumú, legalább 30-as faktorszámú fényvédő krémet használni.

Fontos, hogy a napfénynek való kitettség előtt legalább 15 perccel kend be magadat naptejjel, hogy annak legyen elég ideje kifejteni a hatását. Ezután legalább kétóránként újra vidd fel a bőrödre. Ha vízzel érintkezik a bőr vagy erős az izzadás, gyakrabban célszerű használni a krémet. 

Összegezve: a napvédő krém használata elengedhetetlen mindazok számára, akik meg akarják őrizni bőrük egészségét. És nem csak nyáron és nem csak napozáskor. Illetve nem csak a leégés elkerülése miatt. A megfelelő faktorszámú naptej a káros UVA és UVB sugarakkal szembeni maximális védelem mellett táplálja és hidratálja is a bőrt. Vagyis a napvédő krém hosszú távú egészségügyi előnyökkel jár! Tehát ne felejtsd el: egyáltalán nem túlzás, ha minden nap használsz naptejet.

VitalMed Hotel – Foglalj szállást a fürdő saját szállodájában!

A szobáktól csak pár lépést kell megtenni a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Thermál Sárvár – Garantált relax

Szabadtéri gyógyvizes medencékben való fürdőzés a sárvári arborétum fáinak árnyékában. Sok más...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Spirit Hotel Thermal Spa ***** superior – Luxus kényeztetés Sárváron

Élményteli pihenés, egyensúlyteremtés és egészség a gyógyító- és kényeztető vizek ölelésében. Mindez...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Park Inn by Radisson Sárvár – Családosoknak az egyik legjobb választás

A Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdővel átjárható szálloda nem véletlenül a családosok egyik...

Nézd meg az ajánlat részleteit!