Az öregedés az élet elkerülhetetlen része, de ez nem jelenti azt, hogy nem tehetsz semmit a folyamat lassításáért. A termálvizes fürdőzés például kifejezetten alkalmas erre. Egyebek mellett  megfiatalítja a bőrt, segít egyensúlyban tartani a szervezet egészségét és mentálisan is fitten tarthat. 

Hogyan segít a termálvíz az öregedés lassításában?

A termálvizes fürdők egyre népszerűbbek azok körében, akik természetes módszereket keresnek az öregedés jeleinek csökkentésére. Nem véletlenül. A kutatások ugyanis azt mutatják, hogy a magnéziumban, kalciumban és vasban gazdag gyógyvizek javítják a bőr hidratáltságát, csökkentik a gyulladást és a ráncokat, fokozzák a kollagén termelést és védelmet nyújtanak a környezeti ártalmakkal szemben. Illetve a víz hője fokozza az vérkeringést, ezáltal növekszik a bőr oxigénellátása. 

De nem csak a bőr öregedését lassíthatja a termálvíz.

A termálvizes fürdőzés relaxációs előnyei közvetett hatással lehetnek az általános egészségre és jóllétre azáltal, hogy mérséklik a stressz-szintet és elősegítik a jobb alvásminőséget.

Mindezt tudományos bizonyítékok is alátámasztják.

A termálvizes fürdők öregedésgátló hatásait az elmúlt néhány évben széles körben tanulmányozták. Az International Journal of Dermatology című szaklapban 2020-ban jelent meg egy tanulmány, aminek előzményeként a kutatók 20 idősebb, 65-90 éves önkéntesnél elemezték a kéthetes termálfürdőkúra hatásait. Olyan résztvevőkről volt szó, akinek az öregedés látható jelei – például ráncok és megereszkedett bőr – már megjelentek.

Az eredmény: az ásványi anyagokban gazdag termálvízben (40-45 °C közötti hőmérsékleten) két hétig tartó rendszeres fürdőzés után a résztvevők jelentős javulásról számoltak be. A bőr textúrájában és hidratáltsági szintjében, valamint a ráncok mélységének csökkenésében szemmel látható változás történ. Volt, akinél 25 százalékkal javult az állapot. Az eredményeket egyébként előtte/utána fotók is alátámasztották.

Összességében tehát a vizsgálatok, a kutatási eredmények azt sugallják, hogy a rendszeres termálvizes fürdőzésnek valóban lehetnek öregedésgátló hatásai. A bőr textúrájának javítása és a ráncok csökkentése terén mindenképpen. De a vérkeringés fokozó, mozgásszerveket támogató, relaxálást segítő hatás közvetve ugyancsak hozzájárul az öregedés lassításához. Mind szervi, mind mentális szinten.  

Spirit Hotel Thermal Spa ***** superior – Luxus kényeztetés Sárváron

Élményteli pihenés, egyensúlyteremtés és egészség a gyógyító- és kényeztető vizek ölelésében. Mindez...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Thermál Sárvár – Garantált relax

Szabadtéri gyógyvizes medencékben való fürdőzés a sárvári arborétum fáinak árnyékában. Sok más...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Park Inn by Radisson Sárvár – Családosoknak az egyik legjobb választás

A Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdővel átjárható szálloda nem véletlenül a családosok egyik...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

VitalMed Hotel – Foglalj szállást a fürdő saját szállodájában!

A szobáktól csak pár lépést kell megtenni a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük