Egyáltalán nem mindegy. A két fogalom egészen mást jelent. Persze van a kettő között kapcsolat, de azért nem mindegy, hogy wellness nyaralásra megyünk vagy spa élményekért utazunk.

Az előbbi ugyanis a vizes élményekhez kapcsolódó feltöltődést jelenti. Egészen pontosan: „sanus per aquam”, azaz a víz által nyert egészség. Vagyis a spa a fürdőzős egészségmegőrző kezelések, szolgáltatások összefoglaló neve. A szimpla gyógyvizes relaxálástól kezdve a személyre szabott termálvizes kezelésekig rengeteg minden tartozik ide.

Ezzel szemben a wellness jól létet jelent. A fogalom nem csak a vízzel összefüggő kellemes érzésekhez kapcsolódik. Az is wellness, ha egy jót mozgunk a nyaralás alatt, wellness a szaunázás és wellness egy gasztronómiai élmény is. De a termálvizes fürdőzés is wellness. 

Minden, ami a jólléthez köthető, az egészség kikapcsolódással összekötött támogatásához kapcsolódik, az wellness. Természetesen nem csak a testi, hanem a lelki wellness is ide sorolandó.

A két meghatározás tehát rokon fogalom, de a pontos jelentésben azért van különbség. Aminek egyébként sok jelentősége nincs. Legfeljebb akkor, ha gyógyászati kezelést igénylünk. Egy medical spa kúra során nagy valószínűséggel kizárólag vizes kezeléseket kapunk, míg egy medical wellness csomag aktívabb, vízhez nem feltétlenül köthető mozgásokat is tartalmazhat.

Legyen szó bármelyikről, Sárvár ideális választás. Akár vizes élményeket gyűjtenél, akár aktívan töltődnél a szabadban, találsz ideális szolgáltatást. Tudj meg többet, irány a Sárvár.hu!

Thermál Sárvár – Garantált relax

Szabadtéri gyógyvizes medencékben való fürdőzés a sárvári arborétum fáinak árnyékában. Sok más...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Spirit Hotel Thermal Spa ***** superior – Luxus kényeztetés Sárváron

Élményteli pihenés, egyensúlyteremtés és egészség a gyógyító- és kényeztető vizek ölelésében. Mindez...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Park Inn by Radisson Sárvár – Családosoknak az egyik legjobb választás

A Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdővel átjárható szálloda nem véletlenül a családosok egyik...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

VitalMed Hotel – Foglalj szállást a fürdő saját szállodájában!

A szobáktól csak pár lépést kell megtenni a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő...

Nézd meg az ajánlat részleteit!