A délutáni szieszta rendkívül hasznos a test és az elme számára. Csak néhány perc szundikálás, és újra fittek és energikusak lehetünk. Persze tudjuk, hogy a hétköznapokban ez keveseknek adatik meg, a szakértők mégis arra biztatnak: ha van rá mód, 10-30 perc szundikálást iktassunk be minden nap. 

Ennyi szieszta bőven elegendő ahhoz, hogy az elme felfrissüljön, de ne kerüljön mély alvásba. Ha ez utóbbi megtörténne, már nem lenne olyan könnyű felkelni. Ezáltal a szieszta utáni produktivitás is csökkenne. Egyébként a kutatások azt mondják, hogy a délutáni szundikálás képes helyreállítani a szervezet energiaszintjét, ilyenkor felfrissül az agy, javul a koncentráció és az éberség. Egyszóval jóval hatékonyabbak lehetünk a délutáni alvással, mint anélkül. Ugyanakkor a szieszta csökkenti a stresszt is, a rövid alvás alatt ugyanis megnyugszik az idegrendszer, ezáltal javul az általános hangulat. Ezzel együtt fejlődik a kreatív gondolkodás és a problémamegoldó képesség is. Amikor sziesztázunk, az agy feldolgozza az addig gyűjtött információkat, aminek következtében jobban átlátjuk a dolgokat. De nem csak rövid távon hatékony a délutáni szundikálás. A kutatások azt is bebizonyították, hogy a rendszeresen sziesztázóknak egészségesebb a szív- és érrendszere, hatékonyabban dolgozik az immunrendszerük, illetve a memóriájuk is jobb. 

Természetesen ahhoz, hogy mindez megvalósulhasson, nem árt egy harmonikus munkakörnyezet, egy jó otthoni közeg. Szóval egy felpörgött életvitel mellett a rendszeres délutáni szieszta aligha kivitelezhető. Viszont a szabadnapokon, hétvégeken vagy a nyaralás alatt talán többeknek összejöhet egy kis napközbeni szunyókálás. Amivel egyébként fokozható a nyaralás élménye is. Ahogy a szakértők fogalmaznak: a frissesség és az energiaszint javulása lehetővé teszi, hogy jobban kihasználjuk a napot, felfedezzük a környéket vagy élvezzük a pihenést a strandon.

Szóval legyen szó munkanapról vagy jól megérdemelt szabadságról, a délutáni szieszta hasznos dolog. Így hát ha van rá lehetőséged, te is iktass be a délutánokba egy-egy 10-30 perces pihenőt. Jót fog tenni.

VitalMed Hotel – Foglalj szállást a fürdő saját szállodájában!

A szobáktól csak pár lépést kell megtenni a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Thermál Sárvár – Garantált relax

Szabadtéri gyógyvizes medencékben való fürdőzés a sárvári arborétum fáinak árnyékában. Sok más...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Park Inn by Radisson Sárvár – Családosoknak az egyik legjobb választás

A Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdővel átjárható szálloda nem véletlenül a családosok egyik...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Spirit Hotel Thermal Spa ***** superior – Luxus kényeztetés Sárváron

Élményteli pihenés, egyensúlyteremtés és egészség a gyógyító- és kényeztető vizek ölelésében. Mindez...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük